Cultura 05/09/2018

La Fira B! augmenta la presència de dones en escena i incorpora col·laboracions exteriors

Per quart any consecutiu, l'objectiu és establir i consolidar el sector amb la participació d'uns 200 professionals, entre creatius i programadors

María José Ribas
2 min
fira b

PalmaPer quart any consecutiu, la Fira B! proposa quatre dies d'activitats a espais públics i a localitzacions de titularitat de diverses institucions. Uns 200 professionals, de la música i les arts escèniques, entre artistes i potencials programadors, participaran d'aquest mercat professional, que ofereix també l'oportunitat a la ciutadania de gaudir d'espectacles de primer nivell. Amb l'esforç per fer visible la feina de la dona, en el 60% dels espectacles hi ha dones en escena, en comparació amb l'any passat, quan la xifra era del 40%.

Del 27 al 30 de setembre, la trobada, que té com a objectiu principal establir i consolidar el sector de la música i les arts escèniques de la Comunitat, manté l'esperit que la cultura arribi a diversos espais i carrers. Els emplaçaments seran el Conservatori, el teatre Principal, el teatre Catalina Valls, el Mar i Terra, Can Alcover, el Museu de Mallorca, el Sabotage, la Fundació Sa Nostra, que acollirà les jornades professionals, i el pati del Casal Solleric, que s'hi afegeix enguany.

Amb 175.000 € de pressupost total, inferior a l'edició passada, aquest dimecres migdia han presentat l'esdeveniment, que aspira cada any a oferir una millor programació. Apostant per les produccions locals amb representants dels quatre territoris, Xisco Rotger ha expressat que "es recupera la connexió amb la Comunitat Valenciana i Catalunya, s'inaugura una col·laboració amb una entitat sueca, l'agència d'exportació Westside de Göteborg, i les Illes Canàries, amb les quals compartim insularitat, tot i que l'objectiu futur és col·laborar amb altres autonomies".

Rafel Creus ha explicat que "des del Departament de Cultura hi han participat amb el suport i la cobertura des del Teatre Principal, un eix fonamental en la fira. Dels set espectacles que hi tindran lloc, quatre són produccions o coproduccions del teatre Principal, amb l'objectiu de donar rellevància al que surt de Mallorca". Toni Noguera ha destacat que "l'Ajuntament fomenta un relat cultural com a argument principal per incentivar la vocació creativa de Palma".

stats