Cultura 30/06/2020

La Fira B! serà virtual en col·laboració amb la Fira Tàrrega i el Mercat de Música Viva de Vic

Els dos mercats d'arts escèniques i musicals catalans programaran càpsules audiovisuals artístiques fetes per creadors illencs

Ara Balears
1 min
Un dels espectacles de la Fira B! 2020

PalmaEl Fira B! serà enguany virtual. Així ho ha anunciat la Conselleria de Cultura en un comunicat, en què explica que "l'estat d'alarma i la incertesa de la situació que vivim impossibilita tramitar la contractació artística i logística de la Fira B!" i dificulta la mobilitat tant dels artistes com dels programadors.

Com a novetat, enguany el mercat de les arts escèniques i musicals de les Balears signa conveni amb la Fira Tàrrega i el Mercat de la Música Viva de Vic, dues de les fires més importants a escala estatal, que tampoc podran ser presencials. Aquesta col·laboració es traduirà en el fet que els dos mercats catalans programaran càpsules audiovisuals d'artistes illencs.

En el cas de la Fira Tàrrega, serà el mateix mercat qui cobrirà les despeses que suposi l'elaboració de material audiovisual dels participants de les Balears. Pel que fa al Mercat de Música Viva de Vic, serà l'Institut Ramon Llull (IRL) l'encarregat de cobrir-ne les despeses, a partir d'un acord en paral·lel entre l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i l'IRL per tal d'enfortir la projecció exterior i la relació de les dues institucions.

La Conselleria sosté que, "amb aquests nous convenis de col·laboració, la Fira B! referma el seu abast amplificador en projecció exterior de la cultura". Per tal de fer possible aquesta versió virtual, l'IEB "potenciarà la infraestructura digital" del mercat balear.

stats