Cultura 27/09/2018

La Fira B! es consolida i s'expandeix a altres territoris

El Mercat de la Música i les Arts Escèniques arranca avui la 4a edició amb participació d'agents de les Illes Balears, Catalunya, el País Valencià, les Canàries i Suècia

Ara Balears
2 min
Rumba Katxai a l'edició 2017 de Fira B!

PalmaLa 4a edició de Fira B! convertirà Palma en l'epicentre de la música i les arts escèniques des d'avui fins diumenge. 24 espectacles d'arts escèniques, 44 'showcases' de música i més de 200 professionals participaran en aquestes jornades amb un doble vessant: per una banda, la professional i, per l'altra, el festival de música i teatre obert al públic.

La fira serà inaugurada pel duo format pel pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista i guanyador d'un premi Goya Chicuelo. Abans del concert inaugural, l'escenari situat al pati del Museu de Mallorca acollirà el jazz i les músiques del món de Pere Bujosa Group, Pere Navarro Quintet, Jorge da Rocha i Carlos Sarduy.

Divendres, la música continuarà al mateix escenari. Els de Formentera, Banda Zeitun, el canari Yul Ballesteros i la big band mallorquina Glissando, entre d'altres, continuaran omplint-lo de música del gènere. Per altra banda, a l'escenari del parc de la Mar, s'hi podrà escoltar la cançó d'autor d'Aucell Cantaire, el pop de Papa Topo i el rock de Da Souza, entre d'altres.

Dissabte, al pati del Museu de Mallorca actuaran Tornaveus, Blai Vidal Trio, Vaquer, Marcel Cranc, Lu Rois i la cantant sueca Annelie. A l'escenari del parc de la Mar es podran veure els directes de Together, Ice Crime, Sequoia Tree, The Indian Summer, Ombra, Maico i El Diluvi.

L'electrònica tindrà el seu lloc a Sabotage, per on passaran els barcelonins Museless, els eivissencs Medusa Odyssey i els mallorquins Jansky. El teatre Xesc Fortesa acollirà l'espectacle experimental de la compositora Clara Peya.

Diumenge dematí, la música es traslladarà al Conservatori de Palma, on destaca l'actuació de la violinista eivissenca Lina Tur.

Les arts escèniques irrompran als teatres i espais públics de Ciutat en forma de teatre, dansa, circ, teatre de text i noves dramatúrgies.

Dijous, les companyies Xàfec Teatre, les canàries Abubukaka i Unaiuna compartiran programació amb Catalina Solivellas i la seva 'La nit de Catalina Homar'.

Divendres continuaran els espectacles de la mà de Concha Vidal, Iguana Teatre, Andrea Cruz i Assun Planas, entre d'altres. I dissabte, entre les companyies que es podran veure hi ha Colectivo La Majara, Diego i Clara Ingold i Mals Papers. Diumenge, la clausura de la fira anirà a càrrec de la companyia catalana Les Impuxibles.

Tots els espectacles de música, excepte el concert inaugural de Chicuelo i Marco Mezquida, són gratuïts i per als de teatre s'ha d'adquirir entrada.

A més dels espectacles, Fira B! és, sobretot, un espai de trobada per a professionals. Aquest encontre té com a objectius principals establir, consolidar i visibilitzar el sector de la música i les arts escèniques de les Illes Balears i donar a conèixer les darreres i més representatives propostes dels artistes illencs mitjançant una programació adreçada a programadors, artistes i públic en general.

stats