Cultura 31/07/2019

La cinquena edició de la Fira B! tindrà un 40% d’artistes femenines

L'organització preveu que enguany hi assisteixin 4.000 espectadors més que el 2018

A. T.
2 min
La cinquena edició de la Fira B! tindrà un 40% d’artistes femenines

PalmaLa Fira B! es durà a terme enguany entre els dies 3 i 6 d'octubre amb una previsió de 17.000 espectadors, 4.000 més que en l'edició anterior. La programació inclou un total de 85 actuacions, un 40% de les quals serà d'artistes femenines. La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, ha destacat la voluntat de convertir aquestes jornades en "un vertader mercat professional de música i un espai d'intercanvi".

A més, Costa ha assenyalat "l'augment de participació considerable": mentre que el 2018 hi varen participar 69 artistes, enguany la xifra ha ascendit a 85. L'escollida per inaugurar la Fira B! ha estat Maika Makovski, amb un concert el dia 3 d'octubre. La cloenda també la farà una artista illenca, Joana Gomila, dia 6 d'octubre.

Com a novetat, el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra, ha presentat el programa d'intercanvis entre artistes. Si bé en edicions anteriors aquests es varen fer de manera informal i es va aconseguir que grups com The Prussians actuassin a Suècia, enguany l'organització aposta per establir un contacte més directe amb les entitats estrangeres. Per a enguany s'espera la presència del col·lectiu MiRRA, de París, que l'any passat va seleccionar el Pere Navarro Quintet, Marco Mezquida i Irene Reig per actuar a França.

Un 70% de producció illenca

Per la seva banda, la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Isabel Busquets, celebra la continuació d'aquesta fira, "que va néixer amb un pacte que ara es renova". Suposa "el treball en xarxa en dos aspectes", ha dit. "En l'aspecte institucional, ja que hi participen el Govern, l'IEB, l'Ajuntament i el Consell de Mallorca, i també entre els artistes, tant de les Illes, com de Catalunya i el País Valencià", assegura.

En aquest sentit, la Fira B! comptarà amb un 70% d'artistes illencs i un 30% d'artistes dels àmbits estatal i internacional. Durant el procés de selecció es varen registrar 273 propostes musicals i 217 d'arts escèniques. Representants de diferents organitzacions, com el Mallorca Live o el Festival de Tàrrega, varen ajudar a escollir els participants.

stats