ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 12/07/2016

La Fira B! aposta també per la música en la segona edició

Amb un total de 57 participants, entre companyies de teatre i grups de música, la mostra esdevindrà el primer mercat professional de música i arts escèniques de les Balears

J. Salmeron
2 min
Membres del Govern i altres institucions, juntament amb, representants de grups musicals i artistes teatrals en la presentació de la Fira B! celebrada aquest dimarts.

PalmaEl Govern, a través de la Conselleria de Cultura i l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), aposta fort en la segona edició de la Fira B!, que enguany esdevindrà el primer mercat professional de música i arts escèniques de les Illes Balears.

I és que, després de rebre més de 150 sol·licituds, finalment han estat 23 les companyies artístiques i, com a novetat d'enguany, 34 grups de música els que participaran en la mostra, que aglutinarà gairebé 100 programadors entre el 28 de setembre i el 2 d'octubre a Palma.

Així ho han anunciat aquest dimarts en roda de premsa la consellera de Cultura, Ruth Mateu, que ha estat acompanyada del director general de Cultura, Jaume Gomila; el director de l'IEB, Josep Ramon Cerdà; a més del director del teatre Principal de Palma, Carlos Forteza, i la coordinadora general de Cultura de Cort, Noemí Garcies.

Amb un pressupost de 150.000 euros, molt més alt que l'any passat, la Fira manté la idea inicial d'internacionalitzar les produccions escèniques illenques. A més, aquest any s'hi uneix la producció musical. Durant cinc dies, diferents indrets culturals de Palma seran l'escenari d'actuacions de teatre i dansa, algunes de destinades a professionals i programadors, i d'altres de destinades al públic en general, perquè en definitiva "hem de donar a conèixer la cultura que s'està produint a les Illes i connectar-la amb la ciutadania i les institucions".

Programació de la Fira B!

Pel que fa al vessant professional, hi haurà jornades que serviran d'espai de trobada entre els artistes i els programadors, perquè es converteixi en una primera presa de contacte en la qual pugui aflorar la difusió cap a l'exterior de les obres que es presenten a la Fira B! Amb la música passarà el mateix a través de 'showcase', petites mostres de cadascun dels grups en què donaran a conèixer el seu producte a organitzadors de diferents festivals de música.

Amb el TalentIB, explica el director de l'IEB, Josep Ramon Cerdà, "ja s'ha fomentat el circuit artístic entre illes". Ara, amb la Fira B!, es vol centralitzar tota la producció en un mateix punt perquè serveixi de catalitzador cap a altres mostres de teatre –a través dels programadors–, però també a gestors culturals tant del sector públic com del privat.

stats