Cinema
Cultura 08/06/2023

Films independents i nits d'estiu: arriba la 2a edició del Cinema Lliure a la Platja

La mostra preveu projectar, entre el 30 de juny el 4 de juliol, tres pel·lícules i diversos curtmetratges a Palma i Pollença

ARA Balears
2 min
Cinema a la platja.

PalmaL'esdeveniment perfecte per als amants del cinema, de la platja i dels capvespres estiuencs, torna en la seva segona edició a Mallorca (la 12a a Catalunya): el Cinema Lliure a la Platja. Segons ha informat l'organització de la mostra, en la qual el cinema independent és el protagonista, entre el 30 de juny i el 4 de juliol es projectaran tres pel·lícules a les platges de Palma i Pollença. Concretament, les cintes es projectaran entre les 21.30 i les 22 h, i l’entrada és lliure i oberta a tothom. A més, la programació del cicle es basa en llargmetratges que han passat per festivals de cinema de renom i són per a tots els públics.

En aquest sentit, les pel·lícules que conformen aquesta edició són: Cinco Lobitos (2022), protagonitzada per Laia Costa i Susi Sánchez, i dirigida per Alauda Ruiz de Azúa, que es projectarà divendres 30 de juny a la platja de Can Pere Antoni, a Palma; Alcarràs (2022), cinta dirigida per Carla Simón i protagonitzada per Albert Bosch, Jordi Pujol Dolcet i Xènia Roset, que es podrà veure dissabte 1 de juliol a la platja de Can Pastilla, i dilluns 3 de juliol a la platja de Tamarells, a Pollença, i Aftersun (2022), cinta que tancarà la mostra dirigida per Charlotte Wells i protagonitzada per Paul Mescal i Frankie Corio, que es projectarà diumenge 2 de juliol a la platja de ses Fontanelles, a Palma i dimarts 4 a la platja de Tamarells.

Frankie Corio i Paul Mescal a 'Aftersun'

Projecció de curtmetratges illencs

L'edició d'enguany inclourà la projecció de curtmetratges dirigits per directors mallorquins abans de les pel·lícules. Aquests procedeixen de la convocatòria Nou Talent, dirigida a estudiants de cinema de l'illa, i del Conofest, festival de cinema feminista i multidisciplinari que recull curts escrits i/o dirigits per dones.

D'aquesta manera, els curts que acompanyaran en cada sessió les pel·lícules són: Judit, d'Ana Gago, que es podrà veure el 30 de juny a la platja de Can Pere Antoni; Un diumenge qualsevol, d'Eugenia Sampedro, es projectarà l'1 de juliol a Can Pastilla, i Qui sent la música, de Marina Rueda, el 3 de juliol a la platja de Tamarells; Un parell de cançons després, dirigit per Jaume Carrió, es podrà veure el 2 de juliol a la platja de ses Fontanelles, i Cròniques d'un molinet de clorur de sodi, de Pau Amer, el 4 de juliol, també a la platja de Tamarells.

Així mateix, en moltes de les sessions assistiran professionals del setè art que oferiran debats i col·loquis entorn de les pel·lícules que conformen la mostra.

stats