Cinema
Cultura 26/03/2013

La Filmoteca de Catalunya reviu 'La romeria del pecat'

El cicle recupera pel·lícules prohibides durant la dictadura franquista, com 'L'últim tango a París' i 'La taronja mecànica'

Ara
1 min

BarcelonaLa Filmoteca de Catalunya programa, del 28 al 31 de març, el cicle 'La romeria del pecat' sobre sis pel·lícules prohibides durant el franquisme. El nom del cicle fa referència a allò que el periodista del setmanari 'El caso', Enrique Rubio, va batejar amb el nom de 'La romería del pecado': el peregrinatge que feien els cinèfils catalans a Ceret, Andorra, Arles i Perpinyà per poder veure els films que la censura franquista prohibia exhibir a les sales de cinema de Catalunya.

'L'últim tango a París', de Bernardo Bertolucci, va fer que la programació comercial de les sales de Perpinyà s'adaptés als desitjos del públic del sud del Pirineu, i és un dels films que s'hi projectarà. També s'hi podran veure 'La taranja mecànica' de Stanley Kubrick, 'El gran dictador' de Charles Chaplin, 'Els dimonis' de Ken Russell, 'Què?' de Roman Polansky i 'Tot el que ha volgut saber sempre sobre el sexe, però mai no ha gosat a preguntar' de Woody Allen.

stats