Cultura 17/04/2024

Figures gegants, rondalles, música i teatre: arriba la quarta edició de Manacor Encantat

L'esdeveniment es farà del 27 d'abril al 30 de juny i omplirà el municipi de personatges inspirats en els relats recollits per Antoni M. Alcover

ARA Balears
2 min
Una de les figures gegants de Manacor Encantat.

PalmaManacor Encantat arriba enguany a la quarta edició, que es farà del 27 d'abril al 30 de juny i omplirà el municipi amb vuit figures gegants inspirades en personatges de l'univers de les rondalles recollides per Antoni M. Alcover. Es tracta de les figures, fetes per Toni Galmés i Sebastià Riera Pocoví, del Rei, que s’ha restaurat i que s'instal·larà a la plaça de Sant Jaume; el Drac, que es col·locarà al carrer de Joan Lliteres; en Joanet, fill del rei de la rondalla de La flor romanial, que lluirà a la plaça de la Bassa; el Cavall de la rondalla de L’amor de les tres taronges, al passeig de Na Camel·la; en Joanet de sa Gerra, al carrer del Mercadal; el Dimoni, a la plaça del Rector Rubí; la Bruixa Joana, a la plaça del Cós; i el Gegant de la Roca del Castellet, que s’instal·larà a la rambla del Rei En Jaume.

El cartell de l'edició d'enguany de Manacor Encantat.

Entre les novetats d'aquesta edició destaca una intervenció integral al carrer de l'Enginyer Barceló, de la mà dels artistes Biel Parreta i Maties Sagrera. Així, aquest carrer es transformarà en un espai per poder observar els Tresors de Rondalles, que es podran visitar a partir del 18 de maig i fins al 30 de juny. Una altra de les novetats és l'organització de propostes diverses al voltant d'aquests relats. D'aquesta manera, el 8 de juny, el carrer del Mercadal acollirà un mercat d'artesans del fang i terrissers centrat en la figura d'en Joanet de sa Gerra, que es complementarà amb l'exposició a peu de carrer de les gerreries del municipi, a càrrec del Museu d'Història de Manacor, i que es podrà visitar a la plaça de les Verdures i al carrer de Jaume Domenge, i amb el Contarondalles d'En Joanet de sa Gerra i Les tres a al·lotes fines, a càrrec de Margalida Amengual.

D'altra banda, també es faran propostes educatives i de lleure per als més petits; teatre; tallers de fang, de decoració i d'elaboració de resoli i ratafia; una vermutada,; la cursa encantada; una ballada popular i un concert de final de festa. Aquestes activitats se sumen a la iniciativa de foment del comerç local que també inclouran les jornades d'estocs al carrer o la dinamització dels Follets Encantats pels principals carrers comercials, a càrrec de Tres Potes.

"Manacor Encantat ja és una marca. En les darreres tres edicions ja ens hem centrat en el nostre univers de fantasia, reflectit en les rondalles, i s’ha convertit en un referent a escala insular, com demostra el fet que diversos municipis ens han demanat les figures gegants per poder-les instal·lar", ha destacat el batle del municipi, Miquel Oliver. Podeu consultar tota la programació de l'esdeveniment en aquest enllaç.

stats