Cultura 08/04/2021

Els festivals d’estiu comencen a l’abril amb Manel a la Monumental

El grup barceloní inaugura el cicle de concerts a la plaça de toros barcelonina

2 min
Un concert a la plaça Monumental de Barcelona.

BarcelonaL’anhel de la música en directe és tornar a la situació prepandèmica. Un desig menys ambiciós és que al juliol hi pugui haver festivals amb públic amb mascareta i sense distància profilàctica, i concerts a cobert amb públic assegut igualment emmascarat però amb aforaments més enllà del 50%. Ara com ara, l'opció més realista és recuperar el model de l’estiu del 2020: concerts a l’aire lliure amb cadires. És justament el que proposa el cicle Monumental Club, a Barcelona, que inauguren els Manel amb un doble concert aquest divendres (20 h) i dissabte (19.30 h).

Però no tot és ben bé com l’any passat, perquè hi ha restriccions que afecten esdeveniments d’aquesta mena. Per exemple, a l’arena de la plaça de toros no hi haurà taules, sinó fileres de cadires amb la distància preceptiva. Tampoc hi haurà servei de bar perquè els concerts es fan en un horari en què l’hosteleria està tancada i no es poden crear greuges comparatius. Amb aquestes restriccions ja hi comptava l’organització del Monumental Club, però no amb el confinament comarcal que entra en vigor precisament divendres. Els dos concerts de Manel tenien les entrades exhaurides, però és possible que se’n posin a la venda algunes perquè hi ha espectadors de fora del Barcelonès que n’estan demanant la devolució. Atesa la situació, entitats com l’Associació de Sales de Concerts han demanat un salconduit cultural que permeti trencar el confinament comarcal, però el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha descartat ara per ara “l’excepció” cultural perquè s’ha de ser “molt prudents” tenint en compte la situació hospitalària.

En tot cas, els concerts de Manel tiren endavant i arriben tot just unes setmanes després que el quartet barceloní llancés dues cançons , L’amant malalta i Tipus suite, que formen part de l’EP que publicaran el 16 d’abril. La programació del Monumental Club inclourà fins al juliol actuacions de Delafé, Pau Vallvé, The Gramophone All Stars Big Band, Ladilla Rusa i Mishima, entre altres.

L’oferta musical d’aquest cap de setmana també s’escampa per altres llocs. Per exemple, dins el cicle CurtCircuit hi ha concerts de Marialluïsa i Lluís Cabot (aquest divendres a la Sala Zero de Tarragona), de Melenas (divendres al Cafè del Teatre de Lleida i dissabte a la Upload de Barcelona) i de Koers (dissabte i diumenge al Cafè del Teatre de Lleida). Pel que fa al BarnaSants, programa l’homenatge al pioner de la cançó al País Valencià Lluís Miquel (dissabte al Teatre Joventut de l’Hospitalet), a més de concerts de Clàudia Cabero, Sílvia Comes, Montse Castellà i Ivette Nadal.

stats