Cultura 19/07/2020

El Festival de Pollença s'adapta a la 'nova normalitat' i programa cinc concerts de petit format

La Simfònica serà l'encarregada d'inaugurar la cita el proper 8 d'agost

Ara Balears
1 min
Imatge de la presentació del Festival de Pollença.

PalmaTot i que fa uns mesos semblava que no seria possible, finalment el Festival de Pollença podrà celebrar enguany la 59a edició. Així i tot, per poder complir les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19, l'organització ha hagut de modificar la programació, que normalment incloïa orquestres molt grans a dalt de l'escenari. A més, han hagut d'assumir una reducció del pressupost municipal important, perquè els recursos s'han destinat a l'àrea de societat per fer front a l'emergència generada per la pandèmia.

Així, enguany el certamen ha programat cinc concerts, que tindran lloc els quatre dissabtes d'agost, a més d'un dijous. L'OSIB serà l'encarregada d'inaugurar el festival el pròxim dia 8 d'agost amb un concert inclòs dins la seva gira Sonam per tu. La seguirà el pianista menorquí Marco Mezquida amb Beethoven Collage per commemorar, en format jazzístic, el 250è aniversari del compositor. Aquest concert tindrà un caire solidari i els beneficis es destinaran íntegrament al rebost dels Serveis Socials.

Els dos concerts següents seran un recital de piano a càrrec de David Fray i un duet de veu i piano a càrrec de la soprano de l'Òpera de Viena Valentina Nafornita acompanyada per Yohan Hereauu. Aquests són els dos únics concerts que han pogut mantenir-se de la programació inicial, tot i que també han patit canvis de programa i reducció de durada. Dia 29 serà el torn d'Il Giardino Armonico amb la direcció de G. Antonini, qui tancarà aquesta edició.

Enguany no hi ha hagut un comitè artístic encarregat de la programació, motiu pel qual no hi ha una figura de director o directora artístics, sinó que ha rebut l'assessorament artístic i de gestió de Pere Bonet, exgerent de la Simfònica.

stats