Poesia
Cultura 07/07/2014

La desena edició del festival Bouesia arriba a bord d'una carrossa

Els caps de cartell són Pau Riba, Marielena Roqué, Rafael Tormo, Roger Mas i Sònia Gómez

Ara
2 min
Pau Riba és un dels caps de cartell del Festival Bouesia, que programa actuacions fins el setembre / ARA

BarcelonaEl Festival d'acció poètica Bouesia arriba a la 10a edició proposant un "èxode extralocal", un lema que fa referència a la itinerància del certamen i a la seva capacitat de fer universals alguns elements de l'ideari més popular del Delta a través de l'acció artística i de la poesia. L'edició situa les activitats a Paterna, Vandellòs, Tortosa, Deltebre, Flix i Amposta fins el 20 de setembre. Des del seu naixement, Bouesia ha reunit 40 produccions i 30 estrenes de més de 150 artistes, dels quals un centenar no havia mostrat mai abans el seu treball a les Terres de l'Ebre.

El festival ha volgut incloure un element molt arrelat a l'ideari de les festes popular: una carrossa. L'han construït els alumnes de segon d'ESO de l'IES Deltebre a través d'un taller impartit per l'artista valencià Rafael Tormo, que també participarà al festival. L'organització ha explicat que la carrossa serà alhora un mitjà de transport que visitarà els diferents municipis on es desenvolupa el festival i un escenari on es representaran les accions poètiques. Durant els dies 12 i 13 de juliol, quan la carrossa visitarà Deltebre, hi actuaran el cantant i escriptor Pau Riba, Verdcel o les escenògrafes Mariaelena Roqué i Maria Pons. La carrossa finalitzarà el seu recorregut a Amposta, on es reunirà amb Lo pati - Centre d'arts de les Terres de l'Ebre, organització amb qui col·labora per tercer any consecutiu.

L'edició també tindrà un espai per la reivindicació. La gran majoria de les activitats programades a Deltebre es faran a l'exterior de l'antiga Cambra Arrossera de la Cava, construïda pels arrossaires del Delta als anys 50 i que actualment és propietat d'un banc. A través d'accions poètiques, l'organització reclamarà la recuperació d'aquest espai, que és un dels més importants dins l'imaginari col·lectiu del municipi.

stats