Música
Cultura 19/04/2012

El 26è Festival Castell de Peralada "desafia el mal temps" amb 16 espectacles

La versió de 'Don Giovanni' a càrrec de Deutsche Oper de Berlin i 'Follies' de Sondheim –en un muntatge de Mario Gas– seran els plats forts del certamen. Serrat i Sabina l'inauguraran el proper 17 de juliol

Ara / Acn
1 min
La presidenta del Festival Castell de Peralada, Carmen Mateu de Suqué, i el seu director Oriol Aguilà / ACN, Pere Francesch

BARCELONAEl Festival Castell de Peralada, que se celebrarà entre el 17 de juliol i el 22 d'agost, vol "desafiar el mal temps" en aquests moments de crisi econòmica. El certamen comptarà amb dos muntatges de gran format, com la sorprenent versió de 'Don Giovanni' de Deutsche Oper Berlin i 'Follies' de Sondheim, dirigit per Mario Gas.

El director del certamen, Oriol Aguilà, ha qualificat de "gran esdeveniment del festival" l'estrena a Espanya del muntatge de Deutsche Oper Berlin, una de les companyies operístiques més importants del món i ha destacat la presència de 'Follies' de Sondheim per la "gran complexitat" del muntatge de Mario Gas, que compta amb gairebé 50 actors en escena i una orquestra de 24 músics.

Serrat i Sabina inauguraran el 17 de juliol aquest festival i la clausura de l'esdeveniment anirà a càrrec de Jonas Kaufmann. En l'apartat de dansa, Sara Baras portarà 'La Pepa', i Ángel Corella presentarà en societat el Barcelona Ballet amb l'estrena europeu de 'Pressentiment'. També hi haurà un espectacle que inclou una primera part de 'pas de deux' amb la participació del ballarí xinès Chi Cao, protagonista de la pel·lícula 'L'últim ballarí de Mao'.

Completen l'apartat musical les actuacions de Harry Connick Jr., Orquestra Buenavista Social Club amb Omara Portuondo, Dionne Warwick, un concert d'Albert Guinovart amb motiu del seu cinquantè aniversari, un homenatge a Xavier Montalvatge en el centenari del seu naixement i una curiosa proposta de l'escriptora Donna Leon, que combina literatura amb música de Vivaldi.

stats