Cinema
Cultura 06/09/2011

Fernando Trueba incia el rodatge d''El artista y la modelo'

La veterana Claudia Cardinale encapçala el repartiment. El film es rodarà entre la Garrotxa i Ceret i evoca la trobada d'una jove i un escultor l'estiu de 1943

Efe
1 min

MadridEl cineasta Fernando Trueba iniciarà el 12 de setembre el rodatge d'El artista y la modelo, un drama escrit pel director i Jean-Claude Carrière ambientat en l'estiu de 1943 que es rodarà a la Garrotxa i a Ceret.

L'actriu Claudia Cardinale encapçala un repartiment que completen Jean Rochefort, Aida Folch, Chus Lampreave, Götz Otto i Christian Sinniger. El artista y la modelo transcorre a la França ocupada, on un escultor reconegut, cansat de la vida i la bogeria humana, retroba el gust per la disciplina artística, gràcies a la trobada amb una jove espanyola que s'escapa d'un camp de refugiats.

L'escultor enllestirà la seva última obra mentre dialoga amb la jove sobre la vida i la mort, la guerra o la joventut i la bellesa, o la necessitat de l'art, un refugi per temps horrorosos. "El tema de l'artista i la model és freqüent en l'art modern. Picasso i Matisse han sigut alguns dels més assidus", ha explicat Trueba. "No es tractava d'un exercici narcisista –ha apuntat–. La meva pel·lícula vol ser una variació cinematogràfica del tema".

La veterana Claudia Cardinale interpretarà Léa, una dona de setanta anys que recorda quan va ser model de Marc Cros, interpretat per Jean Rochefort. "La pel·lícula parla de grans temes, però no volem que faci dissertacions sinó que afrontem els temes fugint de la transcendència i l'ampul·lositat", ha remarcat Trueba.

stats