Cultura 23/02/2022

L’exposició ‘Miralls’ de l’artista Pere Emili Martínez arriba a Ca ses Monges de Pòrtol

L’artista intenta mostrar l’essència de l’ésser humà sense additaments ni prejudicis a través d’una trentena de quadres

ARA Balears
1 min
Cartell de l'exposició 'Miralls'

L’exposició Miralls de l’artista llucmajorer Pere Emili Martínez arriba a Ca ses Monges de Pòrtol s'inaugurarà el pròxim 25 de febrer al centre d'exposicions de Ca ses Monges de Pòrtol. Miralls està composta per vinti-i-nou obres sobre paper de figures humanes (quinze retrats, cinc dibuixos i nou quadres a l’oli) pintats a llapis i carbó on l’artista proposa un viatge cap a l’essència de l’ésser humà, sense additaments i sense prejudicis. Així, Martínez reivindica la necessitat de “mirar cap a dins les persones i no cap a fora”.

"Sempre que miram qualcú tenim un prejudici i projectam les nostres sensacions en els altres i els etiquetam mentalment". Així explica l'autor la intenció de l'obra. "Jutjam abans de conèixer l’altra persona i projectam en els altres les nostres pors i temors i això és recíproc”. D'aquesta manera, amb Miralls, l’artista ens suggereix mirar la persona, sense filtres mentals ni estereotips.

Cal destacar que l'autor Pere Emili Martínez Martín va aprendre quan tenia sis anys les tècniques del dibuix, tècniques que ja no abandonaria en 40 anys de trajectòria. De formació autodidàctica, en la seva obra han tingut una gran influència Salvador Dalí i Giorgio de Chirico, a qui deu la seva vocació per la metafísica i per intentar pintar l’ésser humà en la seva essència. La seva llarga trajectòria li ha permès exposar les seves obres a un gran nombre de galeries i centres culturals tant dins com fora de Mallorca.

stats