Clàssica
Cultura 30/05/2011

Euroconcert, cancel·lat per la crisi

La crisi i les retallades de les administracions estan fent molt de mal al sector cultural. Si fa uns mesos el Liceu va haver de suspendre les activitats al Foyer, l'OBC ha hagut de reduir la interpretació de música contemporània i el Palau de la Música, el nombre de concerts, ara li ha arribat el torn a Euroconcert, que no retalla, sinó que plega

Redacció
1 min

BarcelonaEn un comunicat enviat aquest migdia, l'"entitat de serveis a la música" anuncia que cessa "les seves activitats professionals" després de 26 anys. "Euroconcert ha pres aquesta decisió davant la pressió produïda per la crisi general i, ben particularment, per les conseqüències econòmiques derivades del suport de les institucions públiques i dels organismes privats que fins al moment han permès en gran part el manteniment dels projectes i realitzacions musicals", diu el comunicat.

Per aquesta raó, Euroconcert anul·la la temporada de concerts al Palau de la Música Catalana, el cicle d’orgue a la catedral de Barcelona, el cicle Música i Músics de Catalunya, la gestió com a agència de concerts i altres iniciatives en el camp de la música. La situació que viuen és, diuen, "insostenible" i d'"extrema dificultat".

A banda del comunicat, cap responsable de l'entitat ha volgut anar més enllà en declaracions públiques. Aquesta temporada que s'acaba, Euroconcert ha organitzat deu concerts al Palau de la Música, sempre amb un llistó força elevat.

stats