Cultura 07/07/2022

Estudi de l'exili, els bombardejos i la relació amb el Valle de los Caídos, entre les claus del quart Pla de fosses

El Govern vol fer un pas més enllà de la possible localització de víctimes de la Guerra Civil i el franquisme

ARA Balears
1 min
Excavacions al cementiri de Porreres

PalmaEl IV Pla d'Actuacions a Fosses de la Guerra Civil i el Franquisme estudiarà l'exili provocat pel franquisme, l'impacte dels bombardejos, la relació de les Balears amb el Valle de los Caídos i la política de memòria que va imposar la dictadura. El Govern ha anunciat que el nou Pla incorpora un lot dedicat específicament a fer 15 estudis multidisciplinaris. L'objectiu és aprofundir en tots els àmbits relacionats amb la memòria democràtica i fer un pas més enllà de la possible localització de víctimes de la Guerra Civil.

L'Executiu ha anunciat que també es faran estudis sobre el Desembarcament de Bayo, sobre les víctimes que moriren a hospitals o detingudes i sobre els refugis antiaeris durant la Guerra Civil, entre d'altres.

D'aquesta manera, el Govern pretén posar en valor el treball dels investigadors de les Balears, que han publicat fins a la data nombroses recerques, que han aportat informació molt útil per a les víctimes i els seus familiars, i també per conèixer el que va succeir a cada lloc. Els estudis hauran de ser elaborats, a més de per historiadors, per un equip de psicòlegs, juristes i antropòlegs, així com d'especialistes en Drets Humans, ha explicat la Conselleria.

stats