Cultura 10/10/2021

Estimar la natura a través del cinema: així serà la Mostra de Cinema de Muntanya

La dotzena edició d'aquesta cita oferirà nou dies consecutius de cinema, del 18 al 26 d’octubre

ARA Balears
2 min
Fotograma del documental 'The wall of shadows', d'Eliza Kubarska.

PalmaEls amants del cinema, de la muntanya i de la natura de Mallorca estan de sort: torna la Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, que enguany arriba a la dotzena edició. Del 18 al 26 d’octubre, els teatres municipals de Ciutat (Catalina Valls i Xesc Forteza), el Principal de Palma i el Centre de Cultura Sa Nostra oferiran les gairebé quaranta pel·lícules que formen part de la programació, en què no falten taules rodones i col·loquis (pots consultar aquí tot el calendari). L'edició d'aquest 2021 és especial perquè està marcada per la celebració del desè aniversari de la declaració de la serra de Tramuntana com a Patrimoni de la Humanitat i del trentè aniversari del reconeixement de Cabrera com a Parc Natural. Les entrades per assistir a les sessions són gratuïtes.

S'hi veuran produccions internacionals, però també títols realitzats a les Illes Balears. Hi ha una secció competitiva que acull la selecció oficial i els premiats del 3r Festival Internacional de Curtmetratges Documentals de Muntanya i Natura; en total, hi competeixen 27 films de 13 països diferents. Es podran veure el 21 i el 22 d’octubre al Teatre Municipal Xesc Forteza.

Els guardons que s'entreguen són: el Premi Colonya a Millor curt produït a les Illes Balears, el Premi Federació Balear de Muntanyisme i Escalada a Millor curt de muntanya i el Premi Kenya Outdoor a Millor curt de natura.

Una de les projeccions més especials serà la de Majorca observed, "possiblement un dels primers documentals sobre la natura de Mallorca", apunten des de l'organització de la Mostra. Presentarà el film Antoni Vives Riera, professor del Departament d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona. Es podrà veure el dissabte 23 d'octubre al Principal de Palma.

Aquesta mostra, coordinada per Tomeu Tomàs, treballa per la sensibilització social a través del cinema, transmetre la necessitat de respectar i admirar els espais naturals i la seva biodiversitat, i fer evident el repte i la responsabilitat de la conservació del patrimoni natural i cultural per part de la societat en conjunt.

stats