Art

Estampen un pastís a la figura de cera del rei Carles III d'Anglaterra

Els activistes de Just Stop Oil continuen amb les accions de protesta contra el canvi climàtic

1 min
Els activistes de Just Stop Oil estampant un pastís a la figura de cera del rei Carles III d'Anglaterra

BarcelonaEls activistes del col·lectiu Just Stop Oil continuen amb la seva onada d'accions de protesta a Londres: aquest dilluns han llançat un pastís contra la figura de cera del rei Carles III al museu Madame Tussauds, per pressionar el govern britànic perquè aturi les noves llicències d'explotació de petroli i gas. També denuncien que el rei hagi decidit no acudir a la cimera del clima de Xarm el-Xeikh (Egipte).

El col·lectiu ha fet públic el nom dels dos activistes: Eilidh McFadden i Tom Johnson, de 20 i 29 anys. “La ciència és clara-. La demanda és senzilla: atureu ja el petroli i el gas. És bufar i fer ampolles", ha dit ella després de llençar el pastís, fent un joc de paraules amb el pastís i l'expressió de bufar i fer ampolles en anglès, que és "piece of cake".

L'acció d'aquest dilluns s'ha produït després de l'atac a la versió d'Els gira-sols de Van Gogh que tenen a la National Gallery de Londres. I diumenge uns activistes alemanys van llançar puré de patates a un quadre de Monet del Museu Barberini de Potsdam (Alemanya).

stats