Història
Cultura 18/10/2011

Troben tres esquelets humans a la plaça del Pedró del Raval

Les restes formen part d'una necròpolis del segle V-VII d.C que es trobava a una de les vies d'accés a la ciutat en època romana

Ara
1 min

BarcelonaLes obres de remodelació de la plaça del Pedró, molt a prop del mercat de Sant Antoni, al Raval barcelonès, han desenterrat una sorpresa: tres esquelets humans. Segons l'Ajuntament de Barcelona "el moment cronològic dels enterraments seria d'època tardoantiga (s. V-VII d.C)" i podrien formar part de la necròpolis que es va construir a una de les vies d'accés a la ciutat en època romana, de la qual se'n coneix algun tram a l'actual carrer Hospital. D'aquests tres esquelets, dos d'ells estaven enterrats en una fossa simple i estan força ben conservats. En canvi, el tercer individu, inhumat en una caixa de tègules, no ha tingut tanta sort, ja que la tomba hauria estat espoliada i ha quedat "molt afectada per la presència d'arrels en el seu entorn", han assegurat fons del consistori barceloní.

No és la primera vegada que apareixen restes en aquesta zona de Barcelona. Durant les obres de reforma del Centre de Serveis Socials del Raval, que es van portar a terme fa tres anys, a la mateixa plaça del Pedró, es van trobar fins a 80 enterraments d'època romana. La troballa, segons l'Ajuntament barceloní, "no afectarà el desenvolupament de l'obra de la plaça de Pedró, ni tampoc els terminis d'aquesta obra".

stats