Cultura 24/09/2017

8.000 espectadors i 500 professionals acreditats, el balanç de la Fira B!

Durant la setmana s'han realitzat 44 concerts i 24 representacions d'espectacles d'arts escèniques

Ara Balears
1 min
Programadors i artistes es coneixen al jardí del Centre Cultura de Sa Nostra, espai d’esbarjo de la fira professional.

PalmaLa Fira B!, Mercat Professional de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, celebrada des de dimecres passat fins aquest diumenge a Palma, ha tancat la tercera edició amb 8.000 espectadors i 500 acreditats.

Aquesta fira és un "espai de flux creatiu i transferència de coneixement entre els professionals del sector en aspectes com el finançament, la distribució i la contractació cap a l'exterior de l'Arxipèlag".

Ho ha expressat Francesc M. Rotger, coordinador de Fira B! i director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), institució organitzadora d'aquest esdeveniment, una de les grans iniciatives de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern dels Illes Balears.

Els 8.000 espectadors han assistit a 44 concerts, incloent-hi els dos concerts extraordinaris en el marc de la Nit de l'Art –26 de bandes de Balears, 3 de Catalunya, 2 del País Valencià i 1 de la resta de l'Estat– i 24 representacions d'espectacles d'arts escèniques –20 de companyies locals, 1 de Catalunya, 2 del País Valencià i 1 de l'Argentina– que han actuat en 12 espais repartits per Palma.

En total, han actuat 206 músics i 142 actors. Ha destacat la presència dels programadors convidats a la fira. Gràcies a la disposició dels horaris, la major part dels professionals han pogut assistir a un gran nombre d'espectacles.

stats