Cultura 25/07/2021

Els escriptors Cristina Álvarez i Josep Masanés presenten les edicions dels premis literaris Vila de Santanyí

Tant la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, com la batlessa de Santanyí, Maria Pons, celebren la gran participació que hi ha hagut

ARA Balears
1 min
Els escriptors guanyadors dels premis literaris de Santanyí, Cristina Àlvarez Roig i Josep Masanés Nogués.

PalmaÉs tradició que, en el marc de les Festes de Sant Jaume, el municipi de Santanyí presenti l’edició dels llibres dels premis literaris Vila de Santanyí. La Casa de Cultura Ses Cases Noves va ser el lloc que va acollir la presentació de les edicions del XXXVI Premi Bernat Vidal i Tomàs: el llibre de poemes Firmament obert, de Cristina Àlvarez Roig, i Els proscrits de Sant Fe, de Josep Masanés Nogués, obra guanyadora de la quarta edició del Premi Antoni Vidal Ferrando de narrativa.

Tant la regidora de Cultura, Ricarda Vicens, com la batlessa de Santanyí, Maria Pons, destacaren dissabte vespre "el seu goig" de poder tornar a fer l’acte de presentació dels llibres, després que l'any passat no fos possible. Des de l’Ajuntament també s’ha volgut destacar la bona salut de la cultura al municipi i la d’aquests premis literaris, i com la cultura és i continuarà sent un pilar fonamental del poble.

Un moment de la presentació a la Casa de Cultura Ses Cases Noves de Santanyí.

Diu Vicens que això ho demostra “haver rebut tantes obres" –han estat 75 entre les dues categories–per participar en els premis, cosa que "dona a entendre que Santanyí té estirada per als creadors".

El Premi Antoni Vidal Ferrando està guardonat amb 5.000 euros més la publicació de l’obra, mentre que el Premi Bernat Vidal i Tomàs ho està amb 3.500 i també la publicació del treball guanyador. Tots dos volums han estat publicats per Adia Edicions, editats per Pau Vadell i ben aviat es podran trobar a les llibreries.

stats