14.000 entrades venudes i cap incident al Mallorca Live Festival, que ja té data per a l'any vinent

La cita musical, que va anunciar un cicle de concerts d'un mes i mig després d'haver de cancel·lar l'edició d'enguany, demostra que "la cultura és segura"

La desenfadada i energètica banda madrilenya Carolina Durante va posar anit el punt final al cicle de concerts del Mallorca Live Festival. Durant un mes i mig, s'han venut més de 14.000 entrades per veure les propostes que oferien a l'antic Aquapark de Calvià, i l'organització destaca que no hi ha hagut "cap incidència", cosa que demostra que, si les coses es fan bé, "la cultura és segura" i que el coronavirus no pot ser una excusa per aturar aquest circuit. A més, quatre concerts han aconseguit esgotar entrades: els dos d'Izal, el de Guitarricadelafuente i el de Carlos Sadness.

El festival ha superat cinc inspeccions, des de les més rutinàries de la Policia Municipal i la Guàrdia Civil fins a les d'Activitats de l'Ajuntament de Calvià i de la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern, sense oblidar les de Sanitat i Treball. 

Per tal de poder dur a terme aquest cicle de concerts, el Mallorca Live va haver de transformar-se. Així, l'aforament dels concerts era de 1.000 persones en un recinte de més  d'11.000  metres quadrats, damunt una àrea de 96.000. Sempre mantenint la distància i amb la màscara posada, el públic va poder gaudir d'una programació eclèctica, amb propostes musicals molt variades.

Des de la primera edició del Mallorca Live, l'organització del festival incideix en la contribució d'aquest a l'economia de l'illa, amb la contractació de més de 200 treballadors al recinte, i més de 20 artistes i discòqueis locals que omplen la programació, encara que la majoria dels que estaven al cartell eren de fora. Els grups mallorquins que hi han participat han estat Anegats, Joan Miquel Oliver i Luis Albert Segura, que va oferir una actuació sorpresa a la festa de celebració del cinquè aniversari del festival. Des que l'artista Mala Rodríguez va inaugurar el cicle de concerts el passat 14 d'agost, s'han fet més de 40 concerts a l'antic Aquapark de Calvià. Altres artistes que aquest estiu han actuat en aquest escenari són León Benavente, Kiko Veneno, Xoel López, Andrés Suárez, Miss Caffeina, Ismael Serrano i Locoplay.

En un any tan difícil per al món de la música en directe, el balanç que l'organització fa d'aquesta quinta edició és positiu. I a partir d'avui ja comencen a treballar per organitzar el Mallorca Live Festival de l'any que ve, que, si el coronavirus ho permet, se celebrarà de l'11 al 12 de juny del 2021. 

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF