Cultura 19/06/2021

Edgar Morin guanya el Premi Mediterrani Albert Camus 2020

El filòsof, antropòleg i sociòleg francès ha assegurat que aquest guardó "és la manera" de retrobar-se amb el Nobel de Literatura

ARA Balears
1 min
Edgar Morin.

PalmaEl filòsof, antropòleg i sociòleg francès Edgar Morin ha rebut aquest divendres el Premi Mediterrani Albert Camus 2020 en una gala que s'ha fet al teatre Principal de Maó. Segons ha informat Europa Press, Morin ha reconegut que aquest guardó "és la manera" de retrobar-se amb el Nobel de Literatura. "Tenc gran respecte i admiració per Camus", ha dit per mostrar l'emoció que ha sentit quan ha rebut aquest reconeixement.

En el seu discurs ha recordat que va conèixer Albert Camus durant l'ocupació alemanya, quan ja havia publicat El mite de Sísif. "El vaig conèixer, el vaig desconèixer i finalment el vaig reconèixer". Així, ha recordat les primeres trobades que varen tenir tots dos i com, en el moment en què ell es va fer comunista, se'n va distanciar fins que, finalment, va entendre la profunditat "tan justa de Camus".

L'acte, que ha servit per inaugurar l'edició del 2021 de les Trobades Mediterrànies Albert Camus que es farà aquest cap de setmana, l'ha conduït l'actriu menorquina Laura Pons i hi ha participat Rosa Maria Calaf.

Edgar Morin va ser membre de la Resistència francesa, director de recerca del Centre Nacionale de la Recherche Scientifique i ha estat reconegut amb més de trenta honoris causa. En la cerimònia també s'ha reconegut el fotògraf algerià Abdo Shanan, premi Incipiens en suport a projectes de reflexió periodística, que reconeix el seu treball A Little Louder, en el qual relata la realitat de les revoltes a la Mediterrània centrades en Algèria. Morin, que el mes que ve compleix cent anys, succeeix l'artista libanesa Mona Hatoum, que va guanyar el premi en la primera edició.

stats