RECONEIXEMENTS
Cultura 17/12/2016

Les dones, protagonistes dels 30 anys dels premis 31 de Desembre

L’Obra Cultural Balear dóna a conèixer els guardonats

Margalida Mateu
2 min
Els guardonats Mercadal i Balaguer -de l’a.

PalmaAntònia Vicens, Joan Maria Palou, Lucia Pietrelli i l’associació Memòria de Mallorca han estat les guardonades en la trentena edició dels premis 31 de Desembre, “un fet que prova que són uns guardons consolidats i necessaris per estimular i reforçar persones i entitats que treballam per la llengua, el país i la cultura”, va assenyalar Jaume Mateu, president de l’Obra Cultural Balear.

Enguany s’han presentat 40 candidatures per optar a aquests premis, “una xifra que demostra que els socis de l’OCB i les delegacions d’arreu de Mallorca confien en aquests guardons i són de prestigi; i malgrat no tenir dotació econòmica, són un reconeixement a la feina de persones que moltes vegades passa desapercebuda i que des de l’OCB volem realçar”, va dir Mateu.

Dones

El president de l’Obra també va voler remarcar el nombre de dones que formaven part d’aquestes candidatures, particularitat que s’ha reflectit en la concessió dels premis. Per l’entitat, aquesta dada posa de manifest el paper destacat de les dones en la reconstrucció lingüística i cultural de l’Arxipèlag.

La gala de lliurament dels premis 31 de Desembre serà el 29 d’aquest mes al teatre Principal de Palma, on es farà un reconeixement a aquestes vuit persones i entitats. A més, hi haurà actuacions musicals en l’anomenada Nit de la Cultura. L’acte enguany serà retransmès per IB3 Televisió per l’acord de reciprocitat i “no caldrà que qui l’emeti sigui TV3”, va subratllar Mateu.

Premis 31 de Desembre 2016

Premi Francesc de B. Moll

Al grup Al Mayurqa i en record a Toni Roig.

Premi Josep M. Llompart

A Antònia Vicens en reconeixement a tota una carrera literària.

Premi Emili Darder

A Joana M. Palou, directora del Museu de Mallorca.

Premi Bartomeu Oliver

A l’associació Memòria de Mallorca, integrada per dones.

Premi M. dels Sants Oliver

Al llibre ‘Rebosteria tradicional de Mallorca’, de Bartomeu Arbona.

Premi B. Rosselló-Pòrcel

A Lucia Pietrelli per la seva tasca com a poeta i traductora.

Premi Aina Moll i Marquès

A Biel Massot i Muntaner per la dedicació a la llengua catalana.

Premi Gabriel Alomar

A Ràdio Arrels, emissora catalana de Perpinyà.

stats