Documental
Cultura 28/03/2023

Memòria, divulgació i homenatge: aquesta setmana s'estrena el documental 'Totes les Aurores'

Aquest dijous, 30 de març, es preestrenarà al teatre Principal de Palma

1 min
Agnès Llobet en un moment del rodatge, a prop dels carrers de la Sang, a Palma.

PalmaEl documental Totes les Aurores, centrat en la vida d'Aurora Picornell i les seves companyes, represaliades durant el franquisme, arriba aquest diumenge, 2 d'abril, a les 21.40 h, de la mà d'IB3 i la productora Quindrop. A més, aquest dijous, dia 30, a les 21 h, se'n farà una preestrena al teatre Principal Palma.

Maitane Moreno, directora d'IB3 Ràdio, explica que la idea del projecte es va concretar l'octubre del 2022, quan es varen trobar les restes d'Aurora Picornell a Manacor. "Vàrem ser conscients que no existia cap film documental dedicat a ella i a la seva història i vàrem decidir posar en marxa l'encàrrec", conta.

D'aquesta manera, es va engegar el film amb l'objectiu que fos principalment divulgatiu, que apropàs la figura de Picornell, així com el seu entorn i el seu temps fins que va ser assassinada. Moreno assenyala que "és important" conèixer aquesta història "tan potent, trista i pròxima".

Així, amb la col·laboració de testimonis, historiadors, experts i documentació de l'època, com ara cartes i diaris, s'ha recreat el període en què s'ubiquen els fets i s'ha construït el relat cronològicament.

L'actriu que interpreta Aurora Picornell és Agnès Llobet i la història es desenvoluparà des dels inicis de la sindicalista al barri del Molinar fins al descobriment de les seves restes a Son Coletes, l'any passat.

stats