Cultura 31/05/2019

Deu anys cantant 'La Lluna en vers'

Mishima encapçala el festival d'estiu organitzat per la Fundació Mallorca Literària amb un concert al Santuari de Consolació de Sant Joan el 28 de juny

Elena Navarro
2 min
La lluna en vers s'estendrà de juny a setembre a diferents indrets de l'illa

PalmaEnguany es compleix una dècada del festival d'estiu 'La Lluna en vers' i la Fundació Mallorca Literària ho celebra portant a l'illa Mishima en la gira del seu 20è aniversari, i amb un programa més complet que mescla literatura, música, gastronomia i teatre. L'esdeveniment s'estendrà de juny a setembre, i enguany rep la col·laboració de la Institució Alcover, que ha organitzat els actes a Manacor.

Mishima actuarà el 28 de juny al Santuari de Consolació de Sant Joan. "És una banda per reivindicar el pop com a popular i un exemple de continuïtat d'aquest gènere, que reflecteix la vida en cada moment", ha expressat la directora de la fundació, Carme Castells.

El cicle l'obrirà el ja tradicional 'Poesia i vi: a les vinyes' (7 de juny), que enguany es farà al Celler de Mesquida Mora, a Porreres, amb la participació de l'enòloga i filòloga Bàrbara Mesquida, com a encarregada de lligar les recomanacions de tast de vins amb el recitatge dels poetes participants.

El dia 8 de juny a les 19 h, l'ermita de Sant Miquel de Campanet acollirà 'Biografies', un projecte teatral comunitari dirigit per Francesca Vadell amb la col·laboració de Mercè Sancho que permet una trobada amb dones majors de 70 anys veïnes d'Inca i Campanet. Les participants pugen a l'escenari amb les seves quotidianitats per reflexionar sobre l'amor, la mort, els desitjos, els somnis, la infància...

Una altra proposta destacada és la presència de Pau Figueres, un guitarrista que mescla flamenc amb altres estils mediterranis. El concert serà als jardins del Rafal dels Porcs dels Llombards (Santanyí) el 13 de juliol.

Es Fortí de Cala d'Or de Santanyí és un dels nous espais que s'inclouen en el festival enguany. Aquí, actuarà l'artista Heura Gaya (25 d'agost), que inicia el seu projecte personal amb repertori intimista que viatja entre el pop i el folk, i que es nodreix de la tradició més arrelada.

El 27 de juliol, el Jardí de la Casa Llorenç Villalonga serà l'escenari de l'obra de teatre 'La malcontenta', basada en la novel·la homònima de Sebastià Alzamora, interpretada per Agnès Llobet i dirigida per José Martret. L'altra cita teatral tindrà lloc el 24 d'agost al mateix espai, amb 'Llum trencada', que recull la memòria de les dones de la guerra. És un espectacle d'Iguana Teatre dirigit per Pere Fullana.

A més, hi ha diverses propostes de cançó popular, com el concert de Cocanha (3 d'agost), tres veus femenines (Maud Herrera, Caroline Dufau i Lisa Fraysse) que fan cant occità. Amb Tolosa com a punt de trobada, fan sonar els repertoris pirinencs, gascons i llenguadocians. I 'Galejar' (9 d'agost), una obra de la companyia UnaiUna, amb direcció de Xavier Martínez, que explora les tonades antigues unint-les amb la dansa contemporània.

A la Institució Alcover de Manacor, hi haurà el concert de Vers endins (13 de setembre), que presentarà el seu segon treball d'estudi, 'Despulla't, eixampa't, somriu!'. És un disc en el qual es poden sentir versos d'autors com Pau Vadell, Carles Rebassa, Rosa Maria Arrazola, Vicent A. Estellés, etc., a més de lletres pròpies carregades de compromís. També pujaran a l'escenari Joana Gomila i Arnau Obiols, integrants del duet CA!, el 20 de setembre.

Tota la programació es pot consultar a la pàgina web La Lluna en vers.

stats