Teatre
Cultura 07/07/2022

Descobreix els secrets de la Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia (i així no et perdràs res)

L'edició número 23 es farà al municipi els dies 28, 29 i 30 de juliol

3 min
Els directors de la Mostra d'Arts Escèniques amb Bel Busquets i representants de l'Ajuntament del municipi.

PALMASanta Eugènia vol omplir els seus carrers de teatre, música, circ i alegria (i festa i comunitat) de nou. Ho farà amb la Mostra d’Arts Escèniques, que celebrarà l'edició número 23 els dies 28, 29 i 30 de juliol. Els organitzadors tenen clar que volen tornar a la normalitat prepandèmica i presumir (amb motiu) d'uns dies familiars, participatius i comunitaris. Els directors de la mostra són Mateu Canyelles i Gràcia Moragues, i aquest dijous han presentat el programa, que rep el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca.

A la presentació hi han assistit els directors de la Mostra; la vicepresidenta i consellera executiva de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca, Bel Busquets; el batle de Santa Eugènia, Joan Riutort, i la regidora de Cultura de Santa Eugènia, Maria Magdalena Guàrdia.

Les claus: teatre de barra i Nocturna

La Mostra arrancarà el seu calendari dijous 28 de juliol amb teatre de barra. Els bars Can Prim, Can Topa i s'Escargot acolliran una obra de teatre cada un, i n'oferiran tres torns: a les 21 h, a les 21.35 h i a les 22.10 h. Aquestes sessions van amb entrada.

El vespre s'inaugurarà la instal·lació col·lectiva i popular Nocturna. Dirigida per Manipulats, hi participen la fotògrafa Eugènia Canyelles, l’Escola d’Estiu de Santa Eugènia i s'ha comptat amb la implicació de molts taujans i taujanes. És una instal·lació de què gaudirà tot el poble.

El món de n'Aina i percussió i dansa africana

Divendres 29 de juliol serà el dia de la mostra més tranquil·la. Serà el moment de deixar-se endur per Aina Zuazaga, que farà volar la ment dels més petits de la família amb el seu contacontes Anuar i els estels. A més, durant el matí també farà un taller.

Aquesta jornada familiar es farà a Es Puget, i començarà a les 10.30 h del matí. Es pot assistir a l'activitat amb inscripció prèvia, que es podrà fer a partir de l'11 de juliol a l'Ajuntament de Santa Eugènia.

Dissabte, dia 30, serà la jornada més llarga de la Mostra, i arrancarà a Es Puget a les 11 h del matí amb el taller de dansa i percussió africana Fent Tribu. L'entrada per participar-hi costa 3 euros.

Cartell de la Mostra d'Arts Escèniques de Santa Eugènia.

Quarterada Teatral

Amb l'afany de recuperar moltes activitats que havien quedat suspeses les dues edicions passades a causa de la pandèmia, la Mostra ha tornat a programar el seu plat fort: la Quarterada Teatral. És la part del cartell que inclou obres de teatre, espectacles musicals, dansa i circ, entre altres disciplines; una aposta per la multidisciplinarietat i la diversitat de propostes.

Totes les actuacions seran dissabte, dia 30 de juliol, gratuïtes i es faran al Poliesportiu s'Estació. Començarà a les 16.30 h. amb l'espectacle musical i de circ Minigolf. Sonaran els xeremiers de Santa Eugènia i hi haurà actuacions dels Elelei, amb A cegues; Lotta&Stina, amb Just an ordinary day, i The Legend d’El Gran Dimitri, entre altres títols.   

Per acabar, una mossegada

Dissabte, per anar tancant els tres dies de Mostra, es farà la Mossegada Teatral a diferents bars del poble, amb els darrers espectacles. Els espectacles que es podran veure són Las Couchers i Musicartlight.

Les entrades ja es poden comprar en línia a la plataforma ticketib.com i, de manera presencial, a partir de l’11 de juliol a l’Ajuntament de Santa Eugènia.

stats