CELEBRACIÓ
Cultura 01/12/2018

Una dècada d’activitats culturals a Can Alcover

El casal de l’Obra Cultural Balear commemora el desè aniversari

M.a.
2 min
Façana i porta d’entrada del casal cultural Can Alcover, seu de l’Obra Cultural Balear i que enguany celebra el desè aniversari.

PalmaL’Obra Cultural Balear commemorarà els deu anys del seu casal de cultura, Can Alcover (Palma), amb una setmana d’activitats relacionades amb la cultura i les lletres catalanes. A més, la celebració coincideix amb el centenari de la publicació d’un dels principals poemaris de Joan Alcover, Poemes bíblics.

L’efemèride se celebrarà durant la setmana del 10 al 16 de desembre i inclourà actes per a tots els públics. A més a més, connectarà amb les commemoracions d’aquest 2018 com són l’Any Josep Maria Llompart, l’Any Manuel de Pedrolo i l’Any Pompeu Fabra.

Programació

Les activitats previstes per commemorar aquest desè aniversari començaran dilluns dia 10 amb la presentació del llibre En un alè tan breu. Diàlegs de proverbi amb Joan Alcover, de Miquel Ripoll Perelló. L’endemà, Toni Galmés presentarà Groc: història gràfica d’una lluita i On és l’Estel·la?.

Maria Antònia Perelló pronunciarà una conferència sobre el batec humà en els proverbis i en els poemes bíblics de Joan Alcover el dimecres 12. Aquell dijous, s’inaugurarà l’exposició Tots els llibres de Manuel de Pedrolo i es presentarà un audiovisual sobre els deu anys de Can Alcover.

El llibre de la Poesia completa de Josep M. Llompart, del qual ha tingut cura Cèlia Vinyes, es presentarà el divendres 13. Dissabte es durà a terme la festa dels deu anys amb contacontes, música a càrrec del grup pollencí U Jazz, visites guiades i la intervenció en directe de Marc Peris Soma, que realitzarà un mural al jardí del casal. L’artista urbà ha realitzat un disseny per celebrar la dècada de la institució amb el qual també s’ha fet una edició especial de 500 botelles de vi.

Per finalitzar els actes d’aniversari, el diumenge d’aquella setmana es representarà l’obra de teatre Pompeu Fabra, jugada mestra! a càrrec d’Òscar Infante.

Deu anys d’activitat

Durant aquests deu anys, Can Alcover ha acollit més de quatre mil activitats culturals, ha estat seu de múltiples activitats d’aprenentatge de llengües, ha rebut la visita de més de deu mil estudiants, s’hi han presentat centenars de llibres i s’hi han fet centenars de concerts. Les instal·lacions han vist néixer l’Assemblea de Docents i moltes altres associacions; ha acollit milers de reunions d’entitats i plataformes de societat civil, ha estat seu d’actes d’homenatge a persones de rellevància per l’Obra Cultural Balear com Climent Garau, Josep Maria Llompart, Toni Roig i Antoni Artigues. Fou, també, l’espai de distribució a Palma de les camisetes verdes de Crida. El president de l’OCB, Josep de Luis, ha afirmat que “es fa molt difícil concentrar tot el que ha passat en aquests deu anys a Can Alcover, però sí que podríem concloure que ha estat, és i té voluntat de continuar sent referent de la cultura i de la trobada de les entitats cíviques de Mallorca”.

stats