Cultura 19/10/2020

David Trueba torna a Palma per presentar ‘A este lado del mundo’ al CineCiutat

El cineasta serà aquest dimarts 20 de octubre a les sales de l’Escorxador de Palma, on oferirà un col·loqui després de la projecció de la nova peça audiovisual

Clàudia Darder
1 min
David Trueba en una imatge d'arxiu

PalmaDesprés de presentar al CineCiutat el mes de gener d’aquest any Si me borrara el tiempo lo que yo canto, documental on l’espectador descobreix la història de Chicho Sánchez Ferlosio i el seu disc Canciones de la resistencia española, que es va haver de gravar, l’any 1963, de manera clandestina, el director de cinema i escriptor torna a Palma amb un nou títol: A este lado del mundo.

Aquest dimarts, 20 d'octubre, Trueba oferirà un col·loqui després de la projecció d'aquesta nova pel·lícula, en què la tanca de Ceuta és la protagonista; una trobada on el cinema i els conflictes migratoris seran els eixos de la conversa.

Al otro lado del mundo explica la història d’Alberto, un jove enginyer que, just quan planeja comprar-se una casa amb la seva al·lota i cercar un fill, és acomiadat de l’empresa on treballa. Aleshores, rep un encàrrec del seu antic cap per fer una feina al marge i no s’hi pot negar. Aquesta feina implica viatjar fins a Melilla, on coneixerà Nagore, l’encarregada d’acompanyar-lo i guiar-lo per un territori que ell desconeix. El protagonista, Alberto, coneixerà de primera mà la complexitat d’un dels grans assumptes i una de les assignatures pendents del món actual: la immigració.

Des de CineCiutat es mostren entusiasmats amb la visita de Trueba, ja que aquestes trobades sempre "es converteixen en una mena de catarsi que ens fa sortir del cinema més optimistes, reforçats i millors", diuen.

Aquesta projecció s'emmarca en la línia de contingut Descobrint Cinema, un espai creat per CineCiutat amb la col·laboració de la Fundació Mallorca de Turisme i el Departament de Cultura del Consell de Mallorca.

stats