10 FITES CULTURALS
Cultura 29/12/2017

Cultura fa balanç de l’any en què Can Oleo serà la nova seu de la Conselleria

La institució presenta un decàleg amb els projectes ‘estrella’

Margalida Mateu
2 min
.

PalmaToca fer balanç: la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears, encapçalada des del mes d’abril del 2017 per Fanny Tur, envia un decàleg de les fites que ha realitzat en matèria de cultura.

Un dels pals de paller de la Conselleria és el Pla de Cultura de les Illes Balears (PdeC), del qual s’ha iniciat la redacció dels documents 0 i 1. Es va fer la presentació del primer document el 4 d’agost de 2017; el segon document es presentarà el 3 de gener de 2018. Una altra de les reivindicacions de part de les empreses culturals és la creació de l’Institut d’Indústries Culturals de les Illes Balears (ICIB), que s’ha tirat endavant a través de la Llei de pressupostos generals de 2018.

Centre Toni Catany

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany està en marxa després de molts anys aturat. La Conselleria ha obert la convocatòria del concurs d’idees per construir-lo i ha formalitzat la recepció per part del Govern de les cases de can Montserrat i can Toni Catany, a Llucmajor. Així mateix, ha iniciat l’adquisició de la casa de sa Trinxa.

Can Oleo serà la futura seu de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports, a més d’espai de cultura obert a la ciutadania, segons anuncia la Conselleria: “El 20 de desembre, el Consell de Govern de la Universitat de les Illes Balears (UIB) va aprovar el conveni que facilitarà el trasllat de la Conselleria en el primer bimestre de l’any”.

A banda d’això, Cultura ha fet passes per a la rehabilitació de les cases de Llucalari donades per l’artista Joan Junyer al Govern. I gestiona el final de la tramitació de l’expedient de compra del llegat a l’exili del músic Baltasar Samper.

Per la seva banda, l’Institut d’Estudis Baleàrics ha ampliat les línies d’ajudes i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB) “ha complert un deute: arribar a tot l’Arxipèlag. A Formentera, hi ha tornat a actuar després de quinze anys i per segona vegada en la seva història. Per tancar l’any, ha fet una gira de concerts solidaris a Mallorca, Menorca i Eivissa”.

La Conselleria s’ha implicat en el projecte del Museu Marítim de Mallorca, impulsat pel Consell de Mallorca, i ha aprovat dues noves places per als equipaments públics, dues per a cada un dels centres. L’Arxiu del Regne de Mallorca ha ampliat l’horari i s’ha iniciat la digitalització del seu fons.

stats