Croquetes de botifarró: ingredients i recepta
Pelam els botifarrons i els tallam a dauets. Els posam a sofregir una mica en un olla amb la mantega fosa; en veure que comencen a enrossir-se hi abocam els alls picats, dues voltes i hi afegim la ceba ben menuda. Quan vegem que la ceba torna transparent, hi tiram la farina i la coem bé. Després hi afegim a poc a poc el brou i la llet, que ja tindrem calents, i els pinyons, que haurem daurat al forn. Anam remenant la pasta fins que agafi consistència, sigui lluent i es desferri de l’olla. La deixam reposar a la gelera. Per fer les croquetes, primer cal donar-los forma, llavors les passam per ou batut i, després de retirar-ne l’excés, per pa ratllat. En el darrer moment les fregirem amb molt d’oli d’oliva no excessivament calent, fins que quedin ben cruixents i daurades; les passam per un paper absorbent per desengreixar-les i per endins. Bon profit!
Un quilo de botifarrons
Mig litre de llet
Mig litre de brou de carn
100 grams de pinyons
200 grams de farina
150 grams de mantega
Dues cebes
Quatre alls
Ous
Pa ratllat
Sal
Pebre bo