CÒMIC
Cultura 18/10/2017

'La costa de Mallorca' en versió de còmic s'exposa a Es Baluard

La mostra és en conjunció entre el museu d'art contemporani i el Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca

M. Mateu
1 min
Presentació de 'La Costa de Mallorca, interpretada pels nostres il·lustradors. Una col·laboració al voltant de la col·lecció d’art modern d’Es Baluard'.

PalmaEl còmic 'La costa de Mallorca' es converteix ara en una nova exposició i ho fa al museu d'art contemporani, on aquest dimecres s'ha presentat la mostra 'La Costa de Mallorca, interpretada pels nostres il·lustradors. Una col·laboració al voltant de la col·lecció d'art modern d'Es Baluard'.

La mostra intervé el fons permanent del museu, concretament la resta d'obres que l'acompanyen a la sala. Totes reflecteixen també paisatges de l'illa des que va ser retratada en aquarel·la per Erwin Hubert fins a altres autors clàssics, com les estampes de Santiago Rusiñol i Anglada-Camarasa.

El llibre 'La costa de Mallorca' es va presentar ara just fa un any coincidint amb el festival de Còmic Nostrum de 2016. Ara aquells originals s'exposen a les partes d'Es Baluard en una mostra en la qual participen 22 artistes membres del Clúster de Còmic i Nous Mèdia de Mallorca. Les obres narren històries breus en les quals el paisatge és el protagonista acompanyades de nou microrelats de Gabi Beltran. "Una exposició d'un llibre en gran format", ha assenyalat el comissari, Joan Roig.

"Les obres són paisatges narratius, els dibuixants no deixam mai de contar històries, el llibre i l'exposició serveixen de reflexió de com ha evolucionat el paisatge a les Illes i de cap on anam, modificant el paisatge sense límits", ha apuntat el president del Clúster de Còmic, Pere Joan, a la presentació.

L'exposició es podrà veure entre el 20 d'octubre i el 19 de novembre d'enguany a la planta 0 del museu. Una mostra inclosa en les activitats del Còmic Nostrum 2017 i on dimecres, 25 d'octubre, es farà una conferència en la qual participaran Max i representants del GOB per dissertar sobre el paisatge.

stats