Memòria Històrica
Cultura 22/09/2022

Cort retrà homenatge a la militant comunista Matilde Landa a la plaça Porta de Santa Catalina

L'acte commemora el 80è aniversari de la mort de l'activista al mateix indret on s'ubicava la presó de dones franquista

ARA Balears
1 min
D'esquerra a dreta, el regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, l'artista, Natxa Pomar, i el professor de la UIB, David Ginard, en la presentació de l'acte.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha programat un acte de record a la militant comunista i feminista Matilde Landa pel 80è aniversari de la seva mort, amb el nom 'Matilde Landa. 80 anys a la memòria', que es durà a terme a la plaça Porta de Santa Catalina (on hi havia la presó de dones) el 26 de setembre a les 19.30 h, segons ha informat el Consistori.

L'organització de l'esdeveniment serà a càrrec de l'Àrea d'Educació i Memòria Històrica, amb l'objectiu de reivindicar aquesta "referent feminista, membre del Partit Comunista, símbol de la lluita de les dones contra la dictadura franquista, que va morir a la presó de dones el 26 de setembre de 1942".

El regidor d'Educació i Política Lingüística, Llorenç Carrió, ha declarat que "amb aquest acte es vol ajudar a tancar ferides no des de l'oblit, sinó de la veritat, la justícia i la reparació".

En la celebració de l'efemèride hi intervindran l'historiador i professor de la UIB David Ginard, que introduirà la biografia de Matilde Landa; l'artista visual Natxa Pomar, amb la mostra d'una peça artística i col·lectiva anomenada Las Hermanitas 2014, i l'actriu Aina de Cos en un fragment de l'obra teatral La darrera nit de Matilde Landa (2022).

stats