Cultura 25/02/2022

Cort preveu una quinzena d'intervencions i millores de patrimoni de Palma

Acabarà la restauració del Conjunt Escultòric del parc de la Mar, de Josep Guinovart, i hi ha tasques previstes al monument a Chopin

ARA Balears
2 min
Conjunt Escultòric del Parc de la Mar, de Josep Guinovart.

PalmaL'àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma ha previst una quinzena d’intervencions i millores del patrimoni de Palma al llarg del 2022, segons han explicat aquest divendres el tinent de batle de Cultura i Benestar, Antoni Noguera, i el director general de Difusió i Promoció Cultural, Marcos Augusto. A més, per primera vegada hi haurà una partida específica de protecció i gestió del patrimoni històric i artístic, conservació i reposició, que serà de 175.000 euros.

Com ja havia anunciat l’Ajuntament en altres ocasions, aquest 2022 es posarà en marxa l’estudi històric, artístic i arqueològic de Can Serra, que dirigirà el doctor en Història de l’Art José Morata Socias. Un equip multidisciplinari participarà en aquest estudi, que té com a objectiu tenir suficient coneixement sobre l’edifici per afrontar-ne la restauració integral.

Es preveu que finalitzi la restauració del conjunt escultòric del parc de la Mar, de Josep Guinovart. Gràcies a unes fotografies de l’amic de l’artista Joan Ramon Bonet, l’equip encarregat de la restauració d’aquest conjunt sabrà on s’han de col·locar les peces rompudes, guardades al magatzem de Son Pacs. El monument a Chopin (plaça de Frederic Chopin) i l’escultura Urbs (plaça del Marquès del Palmer), de Margalida Escalas, també es restauraran. En aquest darrer cas, serà la mateixa Escalas qui tornarà a fer amb fang els plafons romputs de l’escultura.

La neteja de pintades vandàliques es farà a les escultures Tiron I, de Betty Gold (passeig de Sagrera); Júlia, d’Agustí Roqué (carrer de la Pólvora); Continents, d’Antoni Socias (la Feixina), i Guitarra n.3, de Pablo Serrano (la Feixina). A més, s’arreglaran els desperfectes de Device to Root out Evil, de Denis Oppenheim (plaça de la Porta de Santa Catalina). 

Entre les intervencions també s’inclou arreglar la creu de terme de Sant Jordi i es netejaran les pintures vandàliques de la creu de terme de Son Sardina. Hi ha prevista, a més, la restauració del tríptic de Ramon Llull, propietat de l’Ajuntament, i dipositat a la Societat Arqueològica Lul·liana.

També s'inclou l'encàrrec de la primera fase del Pla de prevenció i conservació dels béns històrics i artístics de l’edifici de Cort i s’iniciaran els plecs tècnics per contractar una empresa externa que es faci càrrec del seu manteniment.

stats