LITERATURA
Cultura 13/03/2017

Cort organitza un concurs de microrelats per fomentar l’interès en l’escriptura

Set biblioteques municipals convoquen la tercera edició del certamen de relats breus per a joves d’entre 12 i 18 anys

Ara Balears
1 min
Cort organitza un concurs de microrelats per fomentar l’interès per l’escriptura

PalmaLes biblioteques de Son Cànaves, Son Ferriol, Son Ximelis, Son Gotleu, Son Cladera, Son Sardina i el Coll d'en Rabassa han convocat la tercera edició del concurs juvenil de microrelats per a joves d'entre 12 i 18 anys, una proposta de creació literària que pretén fomentar el gust per escriure o oferir a aquelles persones joves que ja el tenen un motiu més per fer-ho. D'aquesta manera, des d'avui i fins al 27 de març els joves interessats podran presentar els seus textos.

La temàtica és lliure, però el relat ha de transcórrer en una barriada de Palma i ha de tenir una extensió màxima de 400 paraules. Les propostes, que han de ser originals i inèdites, i que poden ser en castellà o en català, s'han d'enviar per mail a una de les biblioteques participants. El concurs divideix els participants en dues categories: una per a joves d'entre 12 i 14 anys i una altra d'entre 15 i 18 anys. El primer premiat de cada categoria obtindrà un llibre electrònic i el segon, un xec per a llibres. El colofó del concurs és un acte d'entrega de premis en què es convoca tots els participants i es donen a conèixer, 'in situ', els guanyadors.

La iniciativa va néixer fa dos anys de la mà de la biblioteca de Son Cladera i dels IES Son Rutllan i Juníper Serra, amb una participació discreta però que va augmentar significativament al segon any, en el qual es varen presentar 57 relats escrits per joves d'entre 12 i 18 anys de diferents centres educatius de Palma: Son Rutllan, Son Pacs, Sant Antoni Abat, IES Sureda i Blanes, Col·legi Lladó, IES Ramon Llull, CIDE, Col·legi Sant Francesc, entre d'altres.

stats