Cultura 12/05/2021

'Un cop d'ull', el certamen de poesia visual de la Fundació ACA

Els interessats en participar-hi tenen temps per presentar les seves obres fins dia 31 d'agost

ARA Balears
2 min
Uns dels espais de la Fundació ACA, a Búger.

PalmaLa Fundació ACA organitza el primer certamen internacional de poesia visual Un cop d'ull, que premiarà les millors peces de poesia no convencional. Qualsevol persona, sense distingir nacionalitat i edat, pot presentar-se al premi, però només es pot presentar un poema per persona. El tema i la tècnica que s'usi per a l'elaboració de l'obra és lliure, però des de la fundació deixen clar que la poesia no pot haver-se difós per xarxes socials ni publicacions (digitals i de paper). Tampoc es poden presentar peces que ja hagin competit en altres certàmens. A més, quedaran excloses de la convocatòria les obres fetes amb materials 3D enviades físicament al concurs. Hi haurà un únic guardonat, amb una dotació de 1.000 euros. Els objectius d'aquesta convocatòria són promoure la creació, donar a conèixer autors en l'àmbit de la poesia visual.

Malgrat que el tema sigui lliure, l'organització del premi explica que no valorarà les obres que representin alguna forma violència i faltes de respecte per raça, llengua o cultura. Si es dona el cas que hi hagi una obra que sigui un plagi i l'organització no ho detecta, serà l'autor del plagi qui respondrà davant l'autor original de l'obra. El termini per presentar poemes visuals ja està obert, i hi ha temps fins dia 31 d'agost. Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.

De totes les obres presentades se'n seleccionaran 25; d'aquestes, sis passaran a la fase final, en què hi haurà un guanyador i cinc finalistes. Les 25 obres seleccionades quedaran sota la custòdia de l’organització per poder ser exposades de forma itinerant, sempre avisant als autors. La fundació també en podrà fer difusió en certàmens posteriors, mitjans de comunicació i publicacions de la Fundació Musical ACA. Els cinc finalistes rebran un diploma acreditatiu. Serà durant el mes de setembre que es doni a conèixer el poema visual guanyador d'aquest primer Un cop d'ull.

stats