ARTS ESCÈNIQUES
Cultura 02/10/2017

Concha Vidal guanya la Teta Premium del festival s'Illo per 'Internet Obsessive Disorder'

També es va guardonar David Mataró per 'El botxí', l'actor Guillem Juaneda per 'L'arquitecte i l'emperador d'Assíria' i Luis Maderal per 'The Ding Dong Show!'

Margalida Mateu
2 min
Guardonats i participants de la teta premium i premis s'Illo 2017.

PalmaCan Timoner, a Santanyí, es posà ahir de gala per a l'entrega de la Teta Premium i els premis s'Illo d'enguany. L'acte va ser presentat per Guillem Juaneda i es realitzà la projecció d'un reconegut curtmetratge internacional fet a Mallorca i el concert de jazz de Pep Burguera (bombardí), Guillem Nadal (trompeta), Joan Amengual (trombó) i Miquel Amengual (trombó).

La guardonada amb el reconeixement més gran del festival s'Illo 2017, la Teta Premium, fou l'actriu Conxa Vidal, que rebé el premi de la mà de l'artista internacional Conxita Wurst de Vilafranca. El guardó fou un dibuix original confeccionat per Tonina Matamales i 500 euros per fer una activitat cultural sobre l'addicció a les drogues.

Vidal rebé el premi per l'obra que ha dirigit, 'Internet Obsessive Disorder', una performança sobre la intimitat de quatre dones i amb internet com a fil conductor per retratar allò inconfessable. La peça és representada per Currusca Collado, Amaia Ruiz, Joana Castell i la mateixa Conxa Vidal.

Premis s'Illo

  • El premi s'Illo a la millor dramatúrgia fou per a David Mataró per l'obra 'El Botxí'. Va lliurar-lo Margalida Sitjar. A més, la peça guanyadora ha estat seleccionada pel Festival internacional de monòlegs de Medellín (Colòmbia) per anar a actuar-hi, gràcies a l'agermanament i el compromís adquirit amb el Festival s'Illo de Santanyí.
  • El premi s'Illo a la millor interpretació fou atorgat a l'actor Guiem Juaneda per 'L'arquitecte i l'emperador d'Assíria'. Fou lliurat per Gori Suau.
  • El premi s'Illo a la millor direcció va ser per a Luis Maderal per l'obra 'The Ding Dong Show' i va ser entregat per Catalina Obrador de Can Timoner.

Aquests tres guardons s'Illo han estat elaborats amb xocolata que ha dissenyat l'escultor santanyiner Tomeu Vidal.

El festival independent d'arts escèniques que té lloc a l'espai en construcció permanent Can Timoner de Santanyí lliurarà així i per segona vegada els premis s'Illo, tres reconeixements a la millor interpretació, direcció i autoria, sense distinció de gènere ni tipologia artística, de totes les propostes de música i arts escèniques que han estat interpretades durant el més d'un mes i mig que haurà durat l'esdeveniment.

Durant la gala, el director del festival, Jeroni Obrador, va llegir un manifest en contra de l'article 155 de la Constitució espanyola que va ser confeccionat durant la Fira B! i que signaren un bon grapat de persones relacionades amb el món de la cultura. "Condemnam les accions orquestrades per un govern totalitari, que imposa un estat d'excepció i que viola els drets que consideram fonamentals", diu el manifest.

stats