Cultura 30/09/2020

Convoquen un concurs d'arts visuals per a la memòria de les dones assassinades per violència masclista

La Regidoria de Feminisme, Justícia Social i LGTBI de Cort, amb la col·laboració de l'Escola d'Art i Disseny de Balears, presenta aquest certamen, dirigit a joves d'entre 14 i 35 anys

Clàudia Darder
2 min
Convoquen un concurs d'arts visuals per a la memòria de les dones assassinades per violència masclista

PalmaDes de la Regidoria de Feminisme, Justícia Social i LGTBI de Cort han anunciat la convocatòria d'un concurs artístic per a joves d'entre 14 i 35 anys per la reparació i memòria de les dones assassinades per violència masclista a Palma.

L'objectiu del concurs és incentivar la creació artística relacionada amb la reflexió feminista, els feminicidis i la seva memòria, tal com explica la regidora de Cort Sonia Vivas a l'ARA Balears. Així, se cerca una obra d'arts visuals que pugui convertir-se en un símbol de memòria cap a les víctimes de la violència masclista. Vivas comenta que es valorarà positivament que l'obra sigui “interactiva, que empenyi els espectadors a participar-hi”. Així i tot, el jurat, que formaran dos tècnics de la Regidoria de Feminisme, tindrà en compte la coherència de la proposta amb l'objecte del concurs, la qualitat artística, la sostenibilitat, durabilitat i viabilitat tècnica de l'obra, que s'ajusti a l'equipament o espai on s'exhibirà i la seva claredat expositiva. L'Escola d'Art i Disseny de les Illes Balears també participa en aquest projecte.

El lloc permanent d'exhibició del projecte guanyador serà el Centre Social Flassaders (seu de l'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI), al carrer de la Ferreria número 10. L'Ajuntament es reserva el dret de reubicar la proposta guanyadora per tal de garantir-ne una exhibició adequada.

El premi està dotat amb 2.000 euros, que es destinaran a la producció i muntatge de l'obra, que s'haurà de fer durant els tres mesos posteriors a la recepció dels doblers. Les propostes es podran presentar trenta dies naturals comptats des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

El Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere estableix, a un dels seus eixos de treball, la ruptura del silenci mitjançant el foment d'accions de sensibilització de la societat i de la prevenció de la violència de gènere desplegant accions dirigides a sensibilitzar tota la societat sobre el dany que produeix la desigualtat i les conductes violentes i a ajudar a la presa de consciència sobre la magnitud del problema de la violència contra les dones i les conseqüències que té per a la vida de les dones i els seus fills.

stats