Cultura 10/03/2022

Es convoca la segona edició del premi Barbara H. Weil per a dones artistes de les Balears

Un dels objectius és fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu.

PalmaWeil Art Exchange (WAE), una organització sense ànim de lucre que té com a missió crear un intercanvi cultural internacional entre artistes, ha convocat la segona edició del premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Balears. Segons han expressat en un comunicat, "un dels objectius és legitimar i donar a conèixer les artistes illenques i utilitzar l'espai de la galeria Studio Weil per exposar les seves obres". El 2021, WAE i l'Associació Cultural Barbara Weil varen celebrar la primera edició d'aquest premi. Així, la principal intenció és donar visibilitat a artistes femenines emergents sol·licitant propostes de dones creadores en contacte amb les Illes per tal de difondre i fomentar la qualitat artística contemporània a les Balears.

El jurat triarà 12 artistes que instal·laran una de les seves obres a Studio Weil. El criteri de selecció es basarà en l'expedient general de l'artista i no en una obra concreta, per la qual cosa les persones seleccionades podran triar lliurement l'obra que s'exposarà l'estiu del 2022 a Studio Weil.

Entre les 12 seleccionades, la guanyadora rebrà una invitació per a una residència de deu dies a Nova York. Allà tindrà l'oportunitat de reunir-se amb diversos galeristes i mostrar-los la seva obra, així com visitar els estudis de reconeguts artistes de renom que resideixen a la ciutat. L'objectiu és que l'artista conegui la cultura de Nova York, un dels centres mundials d'art contemporani.

Els premis estan oberts a artistes de més de 18 anys que resideixin a les Illes. La data límit per a la presentació de la documentació és el 15 de maig i la decisió del jurat es farà pública el pròxim 1 de juliol.

stats