Cultura 11/11/2021

El Conservatori Superior de Música i l'Orquestra Simfònica presenten la primera edició de 'Mallorca', de Baltasar Samper

ARA Balears
2 min
L’obra de l’Editorial Piles presentada és la partitura d’orquestra de la 'suite' simfònica 'Mallorca'

PalmaEl conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, i el gerent de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears (OSIB), Pere Malondra, han presentat aquest dijous la primera edició de la partitura de l'obra simfònica més significativa i interpretada de la música de les Illes, la suite simfònica Mallorca. El Govern ha assenyalat que l'edició ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la fundació de l'OSIB i la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Balears (FESMAE-IB).

Coincidint amb aquesta primera edició, el Conservatori Superior de Música de les Illes Balears (CSMIB) fa el primer stage de la temporada amb un director convidat de prestigi, Cristóbal Soler. L'stage culmina amb un concert dissabte a les 19 hores a l'auditori del centre, en què s'interpretaran les obres Finlàndia, de Jean Sibelius, la suite simfònica Mallorca, de Baltasar Samper, i els Quadres d'una exposició, de Modest Mussorsgky.

L'obra de l'Editorial Piles presentada aquest dijous és la partitura d'orquestra de la suite simfònica Mallorca, de Baltasar Samper, un dels més grans compositors de les Illes. L'edició, a més de la partitura d'orquestra, inclou un CD, enregistrat per l'OSIB i dirigida pel director titular, Pablo Mielgo. El professor i pianista Miquel Estelrich s'ha encarregat de l'edició i la revisió de la partitura.

El projecte neix l'any 2003 a iniciativa del CSMIB i l'OSIB per tal d'editar i enregistrar l'obra considerada més important de la música de les Illes Balears. Aquest projecte es va alentir pel fet que durant anys es feien intents infructuosos per aconseguir un segon manuscrit que estava en possessió de la família del compositor resident a Mèxic. Una vegada que el 2018 la Conselleria de Cultura, Participació i Esports va aconseguir adquirir el llegat de Mèxic, es va tornar a activar el projecte.

stats