Cultura 08/06/2020

El Consell reprèn l'activitat patrimonial per reforçar la candidatura Menorca Talaiòtica

Ha organitzat una excursió nocturna al poblat de Talatí de Dalt

Ivan Martin
1 min
El poblat talaiòtic de Talatí de Dalt és un dels jaciments més importants a Menorca.

MaóEl Consell de Menorca i el GOB reprendran el programa Som Talaiòtics, una activitat de suport a la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial de la Unesco, suspesa per la crisi sanitària causada pel coronavirus. L'objectiu del programa és donar a conèixer en profunditat els jaciments, així com l'entorn en el qual estan situats.

L'acció de la màxima institució insular permetrà reforçar l'expedient de la candidatura de Menorca, i donar resposta a una de les exigències de la Unesco, millorar la relació entre el paisatge i els monuments talaiòtics. De fet, la pròxima activitat serà dissabte i consistirà en una excursió nocturna al jaciment de Talatí de Dalt.

Es tracta d'un dels poblats talaiòtics més atractius a l'illa, que conserva una mesa de les més emblemàtiques de Menorca, dos talaiots, una sala hipòstila que manté la coberta original, cases circulars i diverses coves. Les visites es realitzen amb experts arqueòlegs que detallen les peculiaritats dels monuments. El Consell també ha advertit que s'adoptaran totes les mesures preventives de seguretat sanitària a la visita.

stats