SUBVENCIONS
Cultura 18/09/2017

El Consell adjudica 245.000 euros a projectes d'arts escèniques

La convocatòria d’ajudes dona suport a una quinzena de companyies de Mallorca durant el 2017

Ara Balears
2 min
La convocatòria d’ajuts dóna suport aquest 2017 a una quinzena de companyies i professionals de les arts escèniques de Mallorca.

PalmaÉs una de les convocatòries d'ajuts que gestiona el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports destinades al món de les arts escèniques i dona suport a les entitats professionals que inverteixen en la recerca i la creació de nous projectes culturals, sense oblidar les necessitats de les empreses més consolidades del sector i la promoció d'aquests projectes a través de la realització de fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques.

En total, 245.357 euros que es varen adjudicar dijous de la setmana passada i que es poden consultar íntegrament en el BOIB núm. 113, de 14 de setembre de 2017.

La línia d'ajuts més abundant és la que té a veure amb produccions de nous espectacles d'arts escèniques, que suma 82.641 euros en quatre projectes: 'Smiley, una història d'amor', de Joan Porcel Bonet; 'Frozen, la reina de gel', de Mallorca So; 'Cua de sirena', de Til Teatre Elàstic Nou, i 'Ballum', de la companyia Mariantònia Oliver.

El suport a empreses consolidades inclou ajudes per sufragar despeses d'explotació, que sumen 39.058 euros i que aquest 2017 han rebut companyies reconegudes del sector de les arts escèniques a Mallorca com La Fornal Espectacles, Estudi Zero Teatre, Iguana Teatre i la companyia de dansa Laura Macias. Totes elles també reben suport en la producció per a espectacles concrets, com 'Aquí no paga ningú!', d'Estudi Zero Teatre; 'Martina', de La Fornal Espectacles; '5 històries vertaderes', d'Iguana Teatre, i 'Barockballet', de Laura Macias. Un suport a la producció que supera els 65.000 euros.

Les produccions d'arts escèniques de nous creadors s'obren camí amb quatre projectes que reben 18.420 euros d'ajudes, mentre que la realització de fires, mostres, certàmens i festivals d'arts escèniques rep prop de 40.000 euros per a tres destacats esdeveniments: la segona edició de Ciclop, Festival de Teatre visual de Sineu (12.719 euros), amb Sebastià Jordà al capdavant; Circaire, mostra de circ (12.789 euros) de la companyia Res de res i en blanc, i finalment el 19è Festival Internacional de Teatre de Teresetes de Mallorca (14.421 euros), de Til Teatre Elàstic Nou.

stats