Cinema
Cultura 22/10/2022

'Conectado al terreno', el gran triomfador de la Mostra de Cinema de Muntanya

La 13a edició ha celebrat aquest dissabte l'entrega de premis

ARA Balears
2 min
Premiats a la 13a Mostra de Cinema de Muntanya

PalmaEl curtmetratge Conectado al terreno, ha estat el gran triomfador de la 13a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma. La peça audiovisual d'Alberto Collantes ha estat l'única que s'ha endut dos premis (la menció especial del jurat i el premi ARA Balears atorgat per votació del públic) en una entrega de guardons molt repartida i amb Jordi Pons com a gran protagonista.

Aquest dissabte vespre, i durant la 6a sessió de la 13a Mostra de Cinema de Muntanya de Palma, l'organització ha fet entrega dels premis de les diferents categories. El jurat ha decidit que el premi Kenia Outdoor al millor curt de natura, dotat amb 500 €, sigui per al curt Across emptiness, de Luca Albrisi; el premi Federació Balear de Muntanyisme i Escalada, dotat amb 500 €, al millor curt de muntanya per a Heltzear, de Mikel Gurrea, i el premi Fundació Sa Nostra al millor curt de caràcter social o inclusiu, per a El límite infinito, de Pablo Hernan Aulita.

El curt Conectado al terreno d'Alberto Collantes ha estat guardonat amb el premi ARA Balears (atorgat per votació del públic) i la menció especial del jurat. Per contra, el premi Colonya, dotat amb 500 €, al millor curt produït a les Illes Balears, ha estat declarat desert.

Després de l'entrega de premis, els assistents a l'acte han pogut gaudir de la projecció d'Everest 82. Aresta oest, amb un convidat d'excepció: l'alpinista Jordi Pons, considerat un dels pares de l'actual generació d'alpinistes i escaladors de Catalunya i de tot l'estat espanyol, amb ascensions a parets mítiques com la cara Nord de l'Eiger i l'esperó Walker de les Grandes Jorasses, al Massís del Mont Blanc, a l'Hindukush, a l'Annapurna.

Cal recordar que Pons va formar part de la primera expedició catalana a l'Everest l'any 1982, de la qual queda com a testimoni el film Everest 82. La seva obra cinematogràfica comprèn més d'una vintena de documentals, entre els quals destaquen els documentals de l'Ama Dablam (1981), l'esmentat Everest 8, el Cho Oyu 8201 m (1984) i Mackinley, la muntanya polar (1987), tots rodats amb cinema 16 mm.

stats