MÚSICA
Cultura 02/08/2017

El segon Concurs internacional de piano Chopin reunirà intèrprets d'arreu del món

15 músics seleccionats d'un total de 150 competiran per endur-se'n el guardó

M. M.
1 min
Els organitzadors del Concurs Internacional de Piano F. Chopin-Valldemossa fent ofrena floral a l'escultura de Chopin situada a la plaça que duu el seu nom a Palma.

PalmaQuinze pianistes vinguts d'Europa, Àsia, els Estats Units i el Canadà i elegits entre 150 aspirants participaran a Palma en la segona edició del Concurs internacional de piano Frédéric Chopin-Valldemossa.

El certamen es durà a terme entre el divendres 4 d'agost i el dissabte 5 a l'Auditòrium de Palma i hi col·labora el Museu Cel·la Frédéric Chopin i George Sand de Valldemossa. Així ho ha detallat en roda de premsa el president de la European Music Foundation, Óscar Caravaca, acompanyat de la també pianista Man Minnie Ho.

El concurs va ser recuperat l'any passat després d'un parèntesi de 26 anys, tal com ha assenyalat el director del Museu Cel·la Frédéric Chopin i George Sand, Gabriel Quetglas, qui ha destacat que, "després del concurs impulsat en la dècada dels 60 per les Joventuts Musicals que es va dur a terme a Valldemossa i les edicions que va promoure el Consell de Mallorca al teatre Principal de Palma en col·laboració amb el Govern en els anys 90, ara no hi havia cap tipus d'iniciativa d'aquest tipus a Mallorca".

Els quinze participants del certamen han estat seleccionats per un comitè d'experts a partir del vídeo de 15 minuts de durada que cada un d'ells va enviar a l'organització com a requisit previ per poder participar-hi.

El jurat està format per nou figures internacionals de piano, entre les quals Ewa Poblocka (Varsòvia), Vladimir Ovchinnikov (Moscou), Naum Grubert (Amsterdam), Ian Fountain (Londres) i Matthias Kirschnereit (Rostock-Alemanya).

stats