Cultura 05/03/2021

El concert de Petit & Friends i diferents obres de teatre per gaudir els pròxims dies

ARA Balears
4 min
Imatge del cartell de 'Petit & Friends'.

Petit & Friends

Un viatge molt personal

Petit arriba al teatre Principal de Palma per fer un recorregut per la seva discografia acompanyat de Francisco Albéniz, Arantxa Andreu i Thomas Fontin. Així, les cançons fruit de les inquietuds musicals i poètiques de Joan Ernest Castells, amb influències de la música britànica i les d’arrel americana, es fusionen amb la seva particular visió del món. Les seves cançons van ser vinculades a les de bandes com American Music Club, Bon Iver i Eef Barzelay; i les seves lletres, a les d’un Tom Waits abstinent i un Charles Bukowski del segle XXI. Sis discos i quinze anys després, la proposta de Petit convida a un viatge molt personal a l’epidermis de les emocions que ens habiten, amb músiques que ballen entre el folk, el R’n’B, l’americana, la banda sonora o la bossanova més jazzística. El concert també es pot veure en streaming a un preu més reduït.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dimarts 9 a les 19 hores. De 8 a 20 euros.

TEATRE

‘Paradís’

El Somni Produccions

Dirigida per Xavi Núñez i interpretada per Sergi Baos, aquesta obra no parla del paradís d’aigües cristal·lines que és Mallorca, sinó de tots els habitants d’aquest territori que han estat expulsats o que no gaudeixen de totes les meravelles que se suposa que té a l’abast tota persona que viu a l’illa. Aquesta proposta, contada a quatre veus, està protagonitzada per aquells que fan coa al banc d’aliments, que omplen les llistes de l’atur i que intenten sobreviure al paradís. Té forma de road-movie, i els quatre personatges que interpreta Baos –qui també ha escrit la dramatúrgia– es veuen immersos en una aventura que no oblidaran.

Teatre Mar i Terra (carrer de Sant Magí, 89. Palma). Dissabte 6 a les 19 h. 10 euros.

‘Sa Pesta 2020’

Ovnipresents

Dos científics despistats inventen una màquina destinada, en un principi, a la ciència; no obstant això, podria posar fi a l’espècie humana. D’això va, a grosso modo, l’obra Sa Pesta, escrita el 1951 per Pere Capellà, el seu fracàs més estrepitós pel que fa a la seva obra dramatúrgica. Ara, la companyia Ovnipresents la duu a escena, amb la voluntat de recuperar i revisitar una de les sàtires polítiques més criticades durant la postguerra. Una proposta que juga amb la realitat i la ficció, que vol posar llum sobre la figura de Pere Capellà i apropar-ne el seu discurs a les noves generacions. Adaptada i dirigida per Miquel Mas Fiol, sobre l’escenari interpretaran Sa Pesta 2020 Bel Albertí, Guiem Juaneda, Rosa Marsillí, Biel Morro i Bet Palou. La producció disposa de la col·laboració dels ajuntaments d’Algaida i sa Pobla.

Teatre de Llubí (carrer Ample, 1). Dissabte 6 a les 19 h. 5 euros.

‘Drames portàtils’

Laura Gost

El cicle Drames portàtils té com a objectiu promocionar i donar visibilitat als nous autors teatrals de cara al públic amant del teatre i dels textos dramàtics. Els actors Lina Mira i Toni Gomila interpretaran dues obres escrites per Laura Gost i premiades en el Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears. La primera es titula Seguí, un text que versa sobre en Ramon, un jove amb un problema que li fa la vida una mica complicada, però que va desterrar la paraula impossible del seu vocabulari. I la segona, Matar al pare, que narra la trobada entre una psiquiatra i un pacient que es pren les coses molt literalment.

Centre Cultural Sa Congregació (carrer del Rosari, 25. Sa Pobla). Diumenge, 7 de març, a les 19 hores. 5 euros.

‘Aquell carrer’

Produccions de Ferro

El tàndem Catalina Florit i Toni Gomila torna amb Aquell carrer. Ara seran a Manacor, on passa la història. De fet, se situa al barri de la Torre als anys de la postguerra, entre els 50 i els 60, que l’equip d’Aquell carrer ha intentat reconstruir a partir d’entrevistes i consultes de documents històrics. La peça reivindica la família, però no la de sang, sinó la dels carrers, la dels veïns, la de les cases del costat. El muntatge dibuixa com va ser el desenvolupament social i econòmic de la barriada, on el sexe, el contraban i la misèria acompanyaven les vides de tots els seus habitants. El confinament de fa un any ens va empènyer a obrir finestres i mirar les cases del costat. Continuam parlant amb els veïns?

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dilluns 8 a les 18 h. 15 euros.

MÚSICA

Orquestra de Menorca

‘Concordant’

Isabel Rubio es posa al capdavant de l’Orquestra de Cambra de Menorca per dirigir la secció de corda. La jove directora murciana oferirà un programa variat per celebrar el Dia de dona. El programa viatjarà del segle XVII al XX i estarà format per obres de Heinrich Biber, William Herschel, Jean Sibelius, Gustav Holst i Moisés Moleiro.

Teatre Principal (costa de Deia, 40. Maó). Dissabte 6 a les 19 h. 15 euros.

Joan Miquel Oliver

Amb Jaume Manresa

Joan Miquel Oliver fa el primer concert de l’any a l’Auditori d’Alcúdia. Amb un format power duo, el músic amb Jaume Manresa (Antònia Font) als teclats farà un repàs adaptat de la seva trilogia, que va començar el 2015 amb el disc Pegasus, va seguir el 2017 amb Atlantis i tancà, l’any 2018, amb Elektra.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte 6 a les 19 h. 10 euros.

DANSA

‘Ginoide’

Baal

En una societat global en què les relacions personals són un privilegi, es troba Augustin, chief technology officer d’una multinacional. Submergit en una rutina laboral que l’aboca a un buit immens, viu angoixat i, per trencar la monotonia, cercarà algú capaç d’integrar-se en els cicles repetitius de la vida. La peculiar relació entre Nana, la seva nova companya, es veurà alterada per un nou escenari, un tercer element que s’intercalarà en la convivència. Catalina Carrasco dirigeix aquesta peça, que interpretarà amb Gaspar Morey.

Teatre Lloseta (carrer del Pou Nou, 1). Dissabte 6 a les 19 h. Gratuït.

stats