Cultura 29/11/2021

El compositor cubà Roberto Fonseca presenta a Maó el seu darrer disc, 'Yesun'

El pròxim dilluns actuarà al teatre Principal de Palma

Iván Martín
1 min
Roberto Fonseca durant l'actuació a Maó.

MAÓEl pianista i compositor cubà Roberto Fonseca va presentar anit al teatre Principal de Maó el seu darrer disc, Yesun, en el marc de la cinquena edició del festival de jazz Alternatilla. Fonseca captivà amb la seva música influenciada per ritmes de funk, rap, blues, reggae i electrònica un públic entregat que va omplir l'amfiteatre maonès, en un concert de gairebé dues hores i mitja. El van acompanyar damunt l'escenari Ruly Herrera a la bateria i Yandy Martínez al contrabaix.

Era la segona ocasió que l'artista cubà visitava Menorca en els últims mesos, ja que el passat mes de juliol participà en el concert d'Omara Portuondo en una actuació de l'Splendid Festival, certamen que organitza el teatre Principal de Maó.

Fonseca és un compositor amb un reconegut prestigi internacional i que el va dur l'any 2014 a estar nominat com a millor àlbum de jazz llatí en els premis Grammy. Des de l'any 2011 forma part del Buena Vista Social Club, compartint protagonisme amb grans de la música cubana com Ibrahim Ferrer, Cachaíto, Rubén González, Guajiro Mirabal, Manuel Galbán i Omara Portuondo.

La de Maó no serà l'única actuació que durà a terme a les Balears, perquè el pròxim dilluns 6 (20 h) presentarà el seu últim treball al teatre Principal de Palma.

stats