CÒMIC
Cultura 05/10/2017

Còmic i periodisme, el quart 'superpoder' a 'La notícia dibuixada'

L'exposició és la primera activitat del festival internacional de Còmic Nostrum d'enguany

Margalida Mateu
1 min
Original de Superman a l'exposició de la Misericòrdia 'La notícia dibuixada'.

PalmaEl còmic i el periodisme, dues històries estretament lligades que ara s'evidencien en la nova exposició 'La notícia dibuixada', que es pot veure des d'aquest dijous i fins al 30 d'octubre a la capella de la Misericòrdia de Palma. Es tracta de la primera activitat que organitza el Festival Internacional Còmic Nostrum enguany.

En formen part més de 35 autors de l'entorn del periodisme i el còmic que participen en aquesta exposició col·lectiva amb originals de col·leccionistes, revistes, pamflets, diaris o tot tipus de suport que relacionen còmic i periodisme en tots els seus vessants.

Cartell de l'exposició 'La notícia dibuixada'.

I és que des dels inicis de la premsa impresa, el còmic ha tingut vincles amb el periodisme no només per la quantitat de personatges d'historieta que són periodistes de professió, sinó també per la tendència actual sobre el denominat periodisme gràfic o novel·la gràfica.

Personatges tan coneguts com Spiderman i Superman, grans herois de doble identitat, són presents a la mostra, però també altres de més maldestres com el 'Reportero Tribulete, que en todas partes se mete' i 'Perico Carambola, que no da pie con bola'. Altres referències de l'exposició són les d'Ernie Pike, d'Hugo Pratt i H.G. Oesterheld, i Taxi, d'Alfons Font.

stats