Còmic
Cultura 20/10/2022

El Còmic Nostrum dona el sus amb el Casal Solleric de gom a gom

El festival s'ha inaugurat aquest dijous i durarà fins al pròxim diumenge amb l'exposició de Joe Kubert com a plat fort

2 min
La inauguració del Còmic Nostrum d'aquest dijous al Casal Solleric.

PalmaEl Còmic Nostrum s'ha inaugurat aquest dijous al Casal Solleric de Palma, on totes les sales s'han omplert de visitants de totes les edats i estils. "El Còmic Nostrum, en comptes d'un festival, el vivim com una festa amb amics, autors i col·laboradors. Les 'expos' que hi ha són impressionants i els autors són molt variats", ha dit un dels assistents. Enguany, aquest festival internacional del còmic presenta com a exposició principal la de Joe Kubert, situada a l'entresol de l'espai, la qual alguns dels joves han qualificat d'única. "Ve gent de fora a veure l'exposició, tant de la Península com d'Europa en general, perquè hi ha obres molt difícils de veure", ha assegurat un altre dels visitants.

A més, en l'edició d'aquest 2022 també es pot gaudir de l'exposició d'André Juillard a la planta baixa –farà una masterclass aquest divendres dins el marc de la proposta– i Sundays al pati, que va sobre les pàgines dominicals amb historietes de la premsa nord-americana de principis del segle XX. D'altra banda, s'hi poden observar les obres dels guanyadors dels Premis Art Jove de Còmic 2022 al passeig del Born. Aquesta vegada han estat, en primer lloc, Lorena Varea amb l'obra Cuando no pueda recordarte; en segon lloc, Aitor Holgado amb Riquer, i en tercer lloc, Marina Victoria Zapata amb Hostel el gran azul. És més, per primera vegada en la història del certamen, dels tres premiats, dues són dones.

El festival internacional de còmic de Mallorca, que durarà fins al pròxim diumenge, deixarà veure les exposicions elegides fins al 10 de gener del 2023 (exceptuant la de Sundays, que hi serà fins al 27 de novembre). Amb tot, l'esdeveniment proposa moltes activitats aquest cap de setmana: espectacles d'improvisació, trobades amb autors coneguts, tallers, visites guiades, presentacions de llibres, taules rodones, concursos de cosplay i entrega de premis, entre d'altres. "Aquest festival ajuda a donar a conèixer el novè art, el còmic, a la gent que no està acostumada a consumir-lo. Als que sí, ens fa molta il·lusió i l'esperam cada any amb ganes", ha remarcat una de les visitants.

stats