Música
Cultura 13/11/2019

Clàudia Cabero guanya el XII premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada

La cantant rep el guardó per l'adaptació de 'Dona-dindi', de la poeta Rosa Maria Arrazola

Ara
2 min
Rosa Maria Arrazola, Lluís Llach i Clàudia Cabero amb el premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada

BarcelonaClàudia Cabero ha guanyat el XII premi Miquel Martí i Pol a la millor poesia musicada amb Dona-dindi, una adaptació del poema de la poeta Rosa Maria Arrazola. La cançó està inclosa al disc Aorta (U98 Music, 2019) de la cantant barcelonina. El premi del certamen Terra i Cultura, que impulsa el Celler Vall Llach, està dotat amb 5.000 euros i una obra de l'escultor Josep Bofill.

Cabero ha rebut el premi de mans del jurat en un acte que ha tingut lloc aquest dimecres al restaurant El Tros a Barcelona. Les altres quatre composicions finalistes eren les adaptacions de Desplegar-se, de Sònia Moya, a càrrec de Magalí Sare; Pertanyo a la llibertat, d'Enric Casasses, a càrrec d'Eduard Iniesta; Chen la commoció (el Tro), de Pere Vilanova, a càrrec de Ju, i Llei horària, d'Enric Casasses, a càrrec de Miquel Gil.

"La Rosa té una manera d’escriure molt pensada per ser dita en veu alta i per ser entesa en una primera lectura. Fa una poesia molt directa. Et quedes amb l’energia que vol transmetre i per això m’hi sento còmoda i m’agrada musicar-la", diu Cabero.

Clàudia Cabero i Rosa Maria Arrazola es van conèixer en un acte on l’una recitava i l’altra cantava. “Allà em va proposar de cantar a la presentació del seu llibre, Buit de març (Viena Editorial, 2017), que estava a punt de sortir”, explica Cabero. Fruit d’aquesta proposta, la cantautora barcelonina va compondre la musicació de Dona-dindi d’Arrazola, i també Després de somiar amb tu, de Joan Margarit, dues de les cançons elegides per Lluís Llach en la fase de 25 semifinalistes del certamen Terra i Cultura, i que formen part del repertori del disc Aorta. Clàudia Cabero havia guanyat abans el Concurs Sons de la Mediterrània 2018, que li va permetre gravar el seu debut discogràfic.

stats