Cultura 03/11/2021

Ciutadella acollirà el cap de setmana la XVI Fira del Llibre en Català

Les llibreries tornaran a treure les seves propostes literàries al carrer

Iván Martín
2 min
Imatge d'arxiu de la Fira del Llibre en Català a Ciutadella.

CIUTADELLACiutadella repeteix com a escenari de la Fira del Llibre en Català a Menorca després que l’any passat l’esdeveniment no es pogués dur a terme a causa de la pandèmia. El Consell de Menorca ha posat tots els esforços perquè el certamen recuperi la presencialitat i sigui un èxit, i per això ha contractat Dau Produccions per a l’organització de l’esdeveniment, que es desenvoluparà entre divendres i dissabte.

En l’edició d’enguany, les llibreries recuperen també tot el protagonisme i tornaran a treure les propostes literàries al carrer en un envelat situat a la plaça dels Pins. Llibreria Pau, VaDllibres, la Llibreria Catalana, Sa Catòlica, Juguettos, Llibreria Jocs, Sa Llibreria de Ferreries i Xalallibres acudeixen, com ja és tradicional, a aquesta cita amb una gran varietat de propostes de llibres en català per a tots els públics i tots els gustos.

I com cada any, els organitzadors han preparat tota una oferta d’activitats paral·leles per atreure públic de totes les edats i fer ambient a l’envelat de la Fira. Així, la jornada de divendres dematí estarà dedicada als centres educatius, que podran visitar la fira i conversar amb un dels escriptors més estimats, el poeta Ponç Pons. Divendres capvespre serà el torn de les presentacions literàries, amb Maria Vilanova i Vila-Abadal i Les casetes del Catbrèxit o L’emancipació de la senyora Rosa, presentat per Joan López Casasnovas, i amb Gabriel Subirats, que presentarà la seva primera novel·la, El viatge talaiòtic de Gaudí. La jornada es tancarà amb el recital poètic de Granit, a càrrec de l’autor Carles Minuchín.

D'altra banda, la jornada del matí de dissabte estarà dedicada al públic familiar, amb el contacontes La dragona a qui no li agradava el foc, de Gemma Merino, a càrrec de l’actriu Laia Garcia, i el concurs de lletrejar paraules Lletres i Mots, presentat per Malu Morro i amb la participació dels instituts d’Educació Secundària de Menorca. També hi haurà lloc per a la presentació d’un dels llibres més aclamats de Josep Masanés, Els proscrits de Santa Fe. El dissabte capvespre les dones blaves del pintor Marc Jesús cobraran vida amb l’actuació d’Ara Martí i Francina Caules. Més tard es presentarà Marginàlia, la novel·la més inquietant de Joan Jordi Miralles, amb l’editor Ricard Planas. L’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana també acudirà a la seva cita amb la fira amb la tertúlia literària Illes i lletres, moderada pel poeta Damià Rotger, amb Josefina Salord, Bartomeu i Antoni Rodríguez.

stats